hren
 

DAN PLANETA ZEMLJE 22. TRAVNJA OBILJEŽAVA VIŠE OD MILIJARDU LJUDI U VIŠE OD 193 ZEMLJE ŠIROM SVIJETA.
Cijela CEMEX-ova regija Europa obilježava ovogodišnji Dan planeta Zemlje organizacijom radionica o recikliranju i iskorištavanju odbačene plastike u izradi novih predmeta za učenike s područja u kojima CEMEX ima svoje tvornice. Stručnjaci CEMEX Hrvatske radionice će tijekom svibnja održati za učenike lokalne Eko škole u Solinu.

Tema radionica bit će podupiranje jednog od glavnih načela Dana planeta Zemlje: okončanje onečišćenja plastikom, posebno vodeći računa o vodama. Posljedica je to prekomjerne potrošnje i proizvodnje te neprilagođenih kupovnih navika koje ne uzimaju u obzir dugovječnost i trajnost proizvoda. Radionice će biti usmjerene na podizanje svijesti o ovoj važnoj temi potičući učenike da nauče više o recikliranju i pretvaranju odbačene plastike u nove predmete te time spriječe da ona završi u morima i oceanima.

Izabella Rokicka, direktorica za Komunikacije i društveno odgovorno poslovanje CEMEX-ove regije Europa, ovom je prilikom rekla: „Razvijamo proizvode i građevinska rješenja za izgradnju održivije gradnje i infrastrukture koju zajednice trebaju. Istodobno, cilj nam je surađivati s tim zajednicama kako bismo osigurali rješenja koja poboljšavaju kvalitetu života svih nas. Cilj ovog projekta je na zabavan i inovativan način educirati mlade ljude o tome kako mogu pomoći u rješavanju nekih okolišnih problema s kojima se suočavamo. Nadajmo se da će ih potaknuti da izazovu kulturu odbacivanja i na taj način doprinesu smanjenju vlastitog utjecaja na okoliš. Ovo je prva aktivnost koju CEMEX organizira u cijeloj svojoj regiji Europa i odličan je početak budućih sličnih projekata“.  

Radionice će se tijekom 2019. u suradnji s lokalnim školama održavati u sedam europskih zemalja u kojima CEMEX posluje: Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj i Hrvatskoj, a organizirat će se zajedno s lokalnim partnerima koji imaju praktična i stručna znanja u recikliranju i pretvaranju odbačenih predmeta u nove.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij