hren
 

ODGOVORI NADLEŽNIH
Nekoliko pitanja čitatelja, pristiglih na našu adresu, proslijedii smo nadležnim osobama u Gradu Kaštela, a odgovore na ista donosimo u nastavku.

Može li Grad na bilo koji način utjecati na zabranu parkiranja po ulicama u noćnim satima jer se ne može normalno voziti od parkiranih automobila. Pogotovo što mnogi od građana imaju prostora za napraviti parking, no ne žele nego parkiraju na ulici po nekoliko automobila iz iste obitelji te na taj način ugrožavaju sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Nepropisno parkiranje vozila građani mogu prijaviti prometnom redaru Grada Kaštela do 21 sat, a nakon tog vremena prometnoj policiji.

 Planira li se uvesti redovno čišćenje područja oko stare masline? Trenutno je u fazi kad bi joj  dobro došlo čišćenje okolice, košenje trave, a trebalo bi postaviti i kantu za smeće, jer nesavjesni građani svoje smeće ostavljaju na travi i to stoji po minimum  tjedan dana...

Vlastiti pogon godinama održava prostor oko Stare masline, a košnja trave se provodi po potrebi.  Prostor oko masline upravo radi njene starosti traži dosta obzirno postupanje pa se sa intervencijama ne pretjeruje.
Bacanje otpada je nažalost sio svakodnevne aktivnosti građana pa ćemo pojačati obilazak radi čišćenja, a dodatni koš za otpatke će brzo biti postavljen.

Zanima me šta trebam plaćati? Dobila sam uplatnice komunalne naknade početkom godine na jedan iznos, a na rješenju koje mi je sad stiglo i vrijedi od početka godine mi je drugi iznos. Koji iznos trebam plaćat, onaj iz rješenja ili onaj sa uplatnice?

Građani trebaju plaćati iznos s uplatnice. S obzirom da je stupio na snagu novi Zakon o komunalnom gospodarstvu bilo je potrebno izdati nova rješenja, a cijena komunalne naknade nije se povećavala. Više informacija možete potražiti na službenim stranicama Grada Kaštela OVDJE .

Kontejneri za komunalni otpad,na ulazu u ulicu Put ograde,na ulici Ivana Pavla II u Kaštel Sućurcu su zatrpani svim otpadom osim komunalnog! Od glomaznog otpada uokolo kontejnera nije moguće doći do kontejnera za odložiti kućni otpad.
Da li bilo moguće postaviti natpis zabrane odlaganja krupnog otpada.i postaviti video nadzor (danas to nije ni posebna investicija i moglo bi se kažnjavati sve one koji to rade)i gdje je "otpadno dvorište" ili mjesto kontejnera za krupni otpad.....

Bacanje glomaznog otpada je dio svakodnevnih aktivnosti dijela građana. Bez pomoći savjesnih građana i podizanja razine odgovornosti i svijesti  o čistom okolišu kod svih sugrađana ovakve scene i pritužbe će nas još dugo pratiti.
Gradske službe sustavno odvoze glomazni otpad tako da se isti dugo ne zadržava na lokacijama. Ali koliko god Vlastiti pogon odvezao otpada, uvijek ima onih koji će ponovno baciti nove količine. Napominjemo da dvadesetak djelatnika Vlastitog pogona ne može očistiti grad ukoliko  nam građani ne pomognu.
Natpisi zabrane postoje na nizu lokacija te se natpis može postaviti i na ovu lokaciju. Video nadzor je jedna od budućih opcija zaštite javnih površina, no najbolji video nadzor su sami sugrađani, ukoliko im je stalo.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij