hren

NOVI KIP SVETOG JURJA
Vjernici Kaštel Sućurca u utorak su na svetim misama i procesijom  svečano proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Jurja mučenika.

Ovaj svečarski dan započeo je svetom misom i blagoslovom polja kod crkvice Sv. Jurja na Putalju, a nastavio se u poslijepodnevnim i večernjim satima svetom misom u župnoj crkvi, koju je predvodio nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić.

Mons. Marin Barišić ovom je prigodom blagoslovio novi kip svetog Jurja, kojeg su vjernici u procesiji pronijeli ulicama Kaštel Sućurca.

- Ovo je veliki dan za naše misto i našu župu, kojoj vraćamo našeg moćnog zagovornika kod Gospodina. Kroz mnoga stoljeća sveti Juraj bdio je nad ovim mjestom i ljudima u njemu, utjecale su mu se generacije i sada ga vraćamo u središte mjesta, ali i u naša srca – izjavio je o ovom velikom trenutku za župu, župnik Kaštel Sućurca Ivan Delić.

U procesiji je sudjelovalo više stotina vjernika, među kojima i predstavnici gradske i mjesne vlasti, vatrogasci, predstavnici ustanova i udruga te brojni gosti drugi vjernici.

Foto: čitatelji, DVD Mladost


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij