hren
 

ODLIČAN REZULTAT TIMA ŠKOLE PROF. FILIPA LUKASA
Učenice OŠ prof. Filipa Lukasa Jagoda Sabljić, Lucija Zekić i Tara Bilač plasirale su se na državno natjecanje osvojivši 1. mjesto na međužupanijskom natjecanju koje je održano u Splitu. Uz dobar ekipni uspjeh učenica Jagoda Sabljić proglašena je najboljom govornicom osvojivši 1. mjesto u individualnom nastupu na Državnom natjecanju u debati održanom 3. i 4. svibnja u Zagrebu.

Državno natjecanje odvijalo se tako da su učenici prvoga dana debatirali na dvije  ad hoc teze za koje su se trebali pripremiti pred samu debatu. Raspravljali su o uvođenju prijamnih ispita u srednje škole i o djelomičnom uvođenju nastave na stranom jeziku.

Drugog dana debatirali su na zadanu tezu - „Društvene mreže trebale bi zakonski odgovarati za sadržaje koji se prikazuju na njima.“

Na natjecanju je sudjelovalo 14 ekipa. Na kraju Državnoga natjecanja u debati 4. mjesto ekipno osvojila je OŠ prof. Filipa Lukasa, a učenica  Jagoda Sabljić 1. mjesto u individualnom nastupu. Njihov uspjeh rezultat je rada, razumijevanja, upornosti, ljubavi i podrške roditelja i kolega koji su ih od početka pratili i podržavali. Svatko od njih utkao je zrnce sebe u ovaj uspjeh.

Jagoda, Lucija i Tara naučile su i pokazale što znači zajedništvo i tim.

-Jagoda je pokretačica i nositeljica rada u timu. Samo mi koji smo radili s njom,  znamo koliko je truda uložila kako bi postigla ovaj uspjeh. Biti prvi može samo jedan, a ako je itko zaslužio prvo mjesto, onda je to naša Jagoda Sabljić, - kazala je pedagoginja škole i mentorica Finka Ivanović.

-Najvažnije je od svega da smo se, uz rad i natjecanje, lijepo zabavili i upoznali  nove prijatelje i Zagreb. Vratili smo se bogatiji, ispunjeni emocijama. Jagoda, Lucija i Tara predstavile su sebe, svoju školu, svoj grad i Županiju na najljepši mogući način. Hvala im, - zaključila je Ivanović.

Foto: OŠ prof Filipa Lukasa


KOMENTARI: