hren
 

NOVOSTI IZ ZELENO I MODRO
U nastojanjima da se smanje količine glomaznog otpada na kaštelanskim ulicama, u komunalnom poduzeću Zeleno i modro povećali su broj postavljanja kontejnera za glomazni otpad diljem Kaštela pa će tako umjesto dva puta mjesečno kao do sada, kontejneri biti postavljeni na utvrđenim lokacijama jedan dan svakog tjedna, a uređen je i način na koji građani mogu naručiti kontejner na svoju adresu.

Prema novom rasporedu, svakog ponedjeljka kontejner za glomazni otpad bit će postavljen u Kaštel Sućurcu, na zelenom otoku na rivi u blizini mjesne crkve te u Rudinama, sjeverno od pošte u ulici Put mira.
Utorkom će kontejner biti postavljen na parkingu NK Gošk u Kaštel Gomilici te na zelenom otoku južno od Dudanovog parka u Kaštel Kambelovcu.
Srijedom će građani glomazni otpad moći odložiti u kontejnere u Kaštel Lukšiću, na zelenom otoku istočno od Tuđmanovog spomenika te na parkingu nekadašnjeg plavog Jadrana u Kaštel Starom.
Kako su kontejneri na parkingu ex Plavi Jadran namjenjeni i za Kaštel Stari i za Kaštel Novi, na toj lokaciji kontejner će biti postavljen i svakog četvrtka. Četvrtkom će se odlagati glomazni otpad i na jugu ulice Nehaj u Kaštel Štafiliću.
Svakog petka u mjesecu otpad će se moži odložiti na još jednoj lokaciji u Kaštel Starom i to u blizini sportske dvorane, a petkom će biti postavljen i na parkingu pokrraj groblja u Radunu.

- Glomazni otpad koji se može odlagati u ove kontejnere čini različiti namještaj, kuhinjska oprema, kupaonska oprema, različita dječja oprema, vrtna oprema i sličan glomazni otpad.
U glomazni otpad ne spadaju građevinski otpad poput šuta, crijepova i slično, azbestne ploče i cijevi te bio otpad – naglašeno je u tvrtki Zeleno i modro.

Osim odlaganja glomaznog otpada u kontejnere postavljene na navedenim lokacijama,, Zeleno i modro omogućilo je jednom godišnje odvoz dva metra kubna glomaznog otpada i s kućne adrese.

Tu uslugu potrebno je naručiti, što se obavlja isključivo putem popunjenog zahtjeva koji građani  mogu  preuzeti u sjedištu Zeleno i Modro, na adresi Ivana Pavla II 404, Kašte Štafilić, na njihovoj web stranici ili OVDJE  .


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij