hren
 

IZ POLICIJSKE UPRAVE
Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom protekla tri mjeseca 2019 godine bilježi se pad ukupnog broja prometnih nesreća za  12,7 posto u odnosu na isti period 2018.godine.

U mjesec  travnju 2019. godine smrtno su stradale tri osobe, dok su u istom periodu prošle godine smrtno stradale četiri osobe. Iz podataka o prometnim nesrećama  tijekom mjeseca  travnja  ove godine bilježimo  ukupno 166 prometnih nesreća, odnosno 18,6 posto manje nego  u istom periodu  prošle godine, kada ih je evidentirano 204. Ozlijeđeno je  89 sudionika prometnih nesreća (78 lakše i 11 teže ), dok je u istom periodu prošle godine ozlijeđeno 109 sudionika prometnih nesreća (84 lakše i 25 teže ).

U najvećem broju slučajeva  uzroci prometnih nesreća  su  neprilagođena brzina- 23, te oduzimanje prednosti prolaska-19, dok je u 23 prometne nesreće utvrđena  alkoholiziranost sudionika.
Skrećemo pozornost na sigurnosni aspekt u prometu u odnosu na motocikliste/ mopediste. Tijekom mjeseca travnja ove godine bilježimo 19 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali motocikli/ mopedi, odnosno 32,1 posto manje nego u istom periodu prošle godine, kada ih je evidentirano 28.  U tim prometnim nesrećama u travnju ove godine  smrtno je stradala jedna osoba, dok su  u istom razdoblju prošle godine smrtno stradale dvije osobe.

Vikend akcija u prometu

Policijski službenici će i tijekom ovog vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a u nedjelju  12. svibnja od 18-22 sata  provest će se akcija  Faktori rizika u odnosu na alkohol-brzinu-pojas/kaciga-mobitel.

Napominjemo  da će se prema vozačima koji čine najteže prometne prekršaje, a posebice prema recidivistima, dosljedno, sukladno zakonu, primjenjivati policijske ovlasti.

U cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će i dalje poduzimati  aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prekršaja  kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnog prijevoza djece), nepropisne uporabe mobitela, te drugih  teških prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne  nesreće.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij