hren
 

IPAK MANJI ODAZIV PUBLIKE
Bogat i zanimljiv program ove su subote Kaštelanima pripremili Kaštelansko kazalište, ACT Hrvatska, Gradsko kazalište lutaka Split i pjevačko društvo Marjan, a svima je bio jedan cilj, prikupiti sredstva za humanitarnu akciju "Dom nakon doma“, kojom se žele osigurati sredstva za nekoliko mjesečnih stanarina troje mladih koji izlaze iz sustava Centra za djecu i mlade s poremećajima u ponašanju i osobnosti.

Cjelodnevni program započeli su članovi Škole glume Kaštela pod vodstvom akademske glumice Rubine Sarajlić, pokazavši zainteresiranima dio svog rada.
Mlade glumce na daskama Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću potom su zamijenile članice PD Marjan iz Splita, pod vodstvom Iris Simonović i uz gitarsku pratnju Žare Sirišćevića. Marjanke su publici poklonile cijeli niz balada i veselih pjesama okupanih mediteranskim bojama. Između ostalog izvele su Pismo moja ljubljena, Oh Happy Day, Manta me ljubav, Kad mi dođeš ti, Suona mia chitarra, Lutka za bal i brojne druge, a svi oni koji nisu pristigli na ovaj koncert propustili su uživati sat vremena u pozitivnom ozračju.
A za kraj večeri izvedena je predstava „'Domaši“ Gradskog kazališta lutaka, ujedno autorski projekt Ane Marije Veselčić.
Kroz nekoliko različitih likova, od djece do odraslih koji o njima skrbe, predstava je publici ispričala priču o djeci koja dio djetinjstva provedu u domovima.

Tijekom subote u Kulturnom centru bio je postavljen i svojevrstan štand na kojem su zainteresirani mogli pronaći nešto za sebe, od nakita i umjetničkih predmeta, preko pojedinih komada odjeće i obuće, knjiga ili svježih slastica, odnosno za svakog se moglo pronaći nešto među predmetima koji su posebno donirani za ovu prigodu. Cijene su bile simbolične, a sav prihod usmjeren je ka cilju humanitarne akcije „Dom nakon doma“.
Cijelu akciju došla je ovog dana pozdraviti i kaštelanska dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić.

Prema informacijama dobivenim od predsjednice udruge Kaštelansko kazalište Ane Matijević, prikupljeno je nešto manje od 3 tisuće kuna, a prikupljanje sredstava nastavit će se i 25. svibnja kada je na rasporedu plesno – zabavni dio kaštelanskog dijela akcije.
Naravno, kako su nam još jednom napomenuli iz Kaštelanskog kazališta, svi koji financijski žele pomoći akciju, to mogu učiniti i uplatom donacija na račun broj HR2823400091511000541.

Foto: Luka ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij