UDRUGA TJELESNIH INVALIDA
Kaštelanska udruga tjelesnih invalida ovog je četvrtka održala Dan otvorenih vrata EU fondova, pri čemu su zainteresirane upoznali s tri projekta koja provode i u koji su uključeni članovi udruge te partneri i prijatelji, a koji se sufinanciraju iz strukturnih fondova EU.

Prvi projekt nosi naziv „Osobni asistent za kvalitetniji život“ i kako mu samo ime kaže odnosi se na osobne asistente, važan čimbenik u funkcioniranju osoba s posebnim potrebama. Projekt se provodi od prosinca prošle godine i trajat će do ožujka 2021. godine. Voditelj i koordinator projekta je Biserka Trebec, koja je ovog dana i predstavila projekt. Partner na projektu je udruga Srce iz Splita.

Projekt posvećen mladima i kulturi u životu mladih pod nazivom „Druženjam do vještina“ predstavila je ovog dana voditeljica projekta Mirela Trebec. Projekt se u provodi od veljače prošle godine i završava sredinom ovog ljeta.

Treći projekt koji su predstavili članovi Udruge tjelesnih invalida je projekt namjenjen zapošljavanju starijih teže zapošljivih osoba „Zaželi – nikada nije kasno“, a što sve projekt donosi objasnila je koordinatorica projekta Mirjana Bilić Kovačević. Provođenje projekta realizira se tijekom 30 mjeseci u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

U Danu otvorenih vrata sudjelovali su i predstavnici CZSS-a, HZZ-a, udruge Srce, članovi udruge Sveti Jeronim i udruge umirovljenika Lažani te drugi, a podršku im je dala i dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić.

Bila je ovo prigoda i da dramska skupina Udruge tjelesnih invalida pokaže dio svoje nove predstave „Naše ćakule“, koju s njima priprema Sanja Biliškov. Novu predstavu ovi mladi ljudi izvest će u narednim tjednima dva puta u Zagrebu i to na Festivalu jednakih mogućnosti te INKAZ-u, a Kaštelanska publika novu će predstavu imati prigodu vidjeti u programu Kaštelanskog kulturnog ljeta.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij