hren
 

PROGRAM MUZEJA GRADA KAŠTELA
Od 1980. godine u Hrvatskoj se 18. svibnja obilježava Međunarodni dan muzeja pa će tako i ove subote u brojnim muzejima diljem države biti organiziran poseban program na temu „Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije“ , a cijelom događanju i ovog se puta pridružuje i Muzej grada Kaštela.

Muzej grada Kaštela tako u subotu, 18. svibnja, organizira teorijsko-praktičnu radionicu „Slikarska tehnika Leonarda da Vincija“ koju će voditi restauratorica  Sandra Šustić. Sandra Šustić je diplomirala na Odsjeku za restauraciju i konzervaciju štafelajnog slikarstva i polikromirane drvene skulpture pri Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, a doktorirala pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Odsjeku za povijest umjetnosti. Zaposlena je u Hrvatskom restauratorskom zavodu – Restauratorski odjel Šibenik, te je vanjski suradnik u zvanju predavača na Umjetničkoj akademiji u Splitu.
Radionica će se održati u polivalentnoj dvorani kaštela Vitturi u Kaštel Lukšiću  u vremenu od 9.30 do 17.30 sati, a polaznici će biti studenti likovnih i primijenjenih umjetnosti, a radionica je posebice namijenjena budućim konzervatorima-restauratorima, koje zanimaju tradicionalne tehnike slikanja i njihova primjena u svakodnevnoj studijskoj praksi.

Polaznici radionice imat će prigodu radove nastale na radionici izložiti na tematskoj izložbi povodom 500-te godišnjice Leonardove smrti, koja će se održati u jesen ove godine.
Autorica cijelog ovog projekta je Sanja Acalija.

Isto tako,  ovom tjednu Međunarodnog dana muzeja Arheološki odjel organizirao je uvodna predavanja o Sikulima učenicima petih razreda škole „Bijaći„ iz Kaštel Novog, koji će u subotu imati  priliku upoznati se na samom lokalitetu sa svim fazama arheoloških istraživanja.

Radno vrijeme muzeja u subotu je u vremenu od 9 do 18 sati, a ulaz u muzej za sve zainteresirane bit će slobodan. Ovog dana muzejske publikacije prodavat će se po prigodnim cijenama.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij