hren
 

STRUČNO PREDAVANJE
„Srijeda u ulici kaštelanskog Crljenka“ , koja će se održati večeras, 22. svibnja, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, s početkom u 20 sati, pokazat će način kako kulturnu baštinu predstaviti kroz priče i kako promovirati takve priče.

Predstavnice „Telling Story“ pokreta Iva Silla, autorica i voditeljica kreativnih turističkih aktivnosti iz programa Secret Zagreb, novinarka s bogatim iskustvom rada u turističkoj promociji i odnosima s javnošću i specijalist za promociju hrvatske interpretirane baštine Silvija Jacić te Romana Lekić, pomoćnica dekana za studije turizma na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu, uputit će zainteresirane kako se pričaju priče o kulturnoj baštini, njenoj valorizaciji i razvoju posebnih oblika turizma.

Predavačice će tako sudionike upoznati i kako djeluje pripovijedanje i struktura priča, o osnovnim vještinama osobne interpretacije, stvaranju dubljih veza s baštinom, o angažiranju posjetitelja, posebnostima promocije baštinske priče, kanalima promocije, kako se kvalitetno predstaviti javnosti, mogućnostima samostalne promocije s malim budžetom i drugim pojedinostima.

- Turizam će se kroz ponuđeno predavanje promatrati u jednoj potpuno novoj dimenziji koja pretpostavlja spoj proizvodnje i potrošnje u iskustvo, odnosno proizvod ili priču koju valja ispričati. Proizvodnja i potrošnja se odvijaju istovremeno jer je u turizmu riječ pretežito o uslugama – to je iskustveni proizvod koji ovisi o krajnjem kupcu. Razvijaju se tako i novi trendovi koji prate razvoj posebnih oblika turizma ali i priču o destinaciji i njenim stanovnicima na održivi način – stoji u službenoj najavi ove večeri.


KOMENTARI: