hren
 

REALNO NEUPISANO 36 POSTO, MJESTA PONEGDJE JOŠ IMA
Dječji vrtić Kaštela objavio je rezultate upisa u gradske dječje vrtiće i jaslice za pedagošku godinu 2019/20, prema kojima se u neki od programa upisalo 168 mališana s područja Kaštela,  neupisano je ostalo 113 djece, od kojih sva nisu ostvarivala uvjete, dok je u nekima od programa ostalo još 39 slobodnih mjesta.

Za upis, s potpunom dokumentacijom, prijavljeno je 296 djece, od kojih su njih 15 djeca s posebnim potrebama. Svoje mjesto u vrtićima i jaslicama našlo je 168 mališana, od kojih 22 nije upisano u program koji su naveli kao primaran, već u jedan od drugih programa ili vrtića na području grada.
U program malih jaslica upisano je sedmero, u velike jaslice 36 mališana, u 10-satni program njih 29, u 6-satni jutarnji program 51, a u 6-satni poslijepodnevni prrogram 45 djece.

Prema evidenciji, neupisano je ostalo 113 mališana te, za sada, njih 15 s posebnim potrebama, koja ne podliježu bodovanju te će za njih biti dogovoreni inicijalni rzgovori sa stručnim službama. Među 113 neupisane djece njih 19 nije zadovoljilo kriterij dobi, odnosno do određenog datuma nisu imali godine potrebne za pohađanje jaslica ili vrtića.
I ove godine najveći broj neupisane djece ostao je za programe malih i velikih jaslica u DV Maslina, što je pokazatelj, iako su neka od djece dobila svoje mjesto u drugim jasličkim skupinama,  nedostatka jasličkih programa na području grada.
Broj jasličkih mjesta tako je u gradu popunjen, kao i mjesta u 10-satnom programu.

Za roditelje, koji svoje dijete mogu odvoditi u neki od vrtića ponešto udaljenijih od adrese stanovanja, dobre su vijesti da je u nekima od vrtića u 6-satnom jutarnjem programu ostalo 19, a u 6-satnom poslijepodnevnom programu 30 slobodnih mjesta.

Roditelji i skrbnici djece, nezadovoljni rezultatima upisa, u roku od osam dana od objave rezultata upisa na službenim stranicama vrtića, mogu podnijeti prigovor Upravnom vijeću DV Kaštela, na protokol ili poštom na adresu DV Kaštela, Ulica Biranj 13, Kaštel Stari.
Upravno vijeće o prigovorima ćeodlučiti u roku od osam dana od konačnog roka za podnošenje prigovora.

Prema, za sada neslužbenim informacijama, mjesta su popunjena i u vjerskim dječjim vrtićima, dok se u nekima od privatnih vrtića još može naći poneko mjesto.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij