hren
 

PRISTANIŠTE NAPOKON IDE U PRIMARNU FUNKCIJU
Brodsko pristanište izgrađeno prije dugog niza godina na plaži Divulje, napokon će biti u funkciji za koju je i namijenjeno, povezivati zračnu luku u Resniku sa Splitom i otocima katamaranskom linijom.  Prema najavama, od subote, 1. lipnja, katamaran splitexpress.com, započet će s prijevozom putnika iz splitske zračne luke u Kaštelima do Bola na Braču i Starog Grada na Hvaru te Splita.

Time će se rasteretiti dio cestovnih prometnica te smanjiti gužve i čekanja, posebno u srcu turističke sezone, kada prijevoz automobilom ili autobusom od Resnika do splitske luke traje više od sat i po, a potom često uslijedi i višesatno čekanje na trajekt do nekog od otočnih odredišta.
Za povezanost zračne i trajektne luke u planu je izgradnja željezničke pruge, no kako će za realizaciju tog projekta biti potreban još određeni niz godina, katamaranski prijevoz najidealnije je rješenje.
Spomenimo, kratko vrijeme s pristaništa u Divuljama polijetali su i hidroavioni, no kako je ta priča završila, svi znamo.

Projekt pokretanja katamaranskih linija do Splita i otoka vezuje se uz skoro dovršenje radova na izgradnji novog i rekonstrukciji starog putničkog terminala na kaštelanskom aerodromu, a iza prijevoza katamaranom splitexpress.com stoji brodar Adriatic Fast Ferries.
Karte za ovaj katamaranski prijevoz tijekom sezone mogu se kupiti na području Zračne luke Split, kod ovlaštenih partnera u Splitu, Bolu i Starom Gradu te na web adresi  www.splitexpress.com.
Kako je najavljeno,  Bol će s drugim destinacijama biti povezan pet puta dnevno, a Stari Grad i Split dva, odnosno tri puta dnevno.

Pristupna cesta djelomično proširena i uređena

U korist organizacije cijele ove ideje  ide i podatak da je pristupna cesta od zračne luke do Divulja upravo uređena većim dijelom, što je također u skladu s projektom novog aerodromskog putničkog terminala.
Uređenje ceste bio je zajednički projekt Zračne luke i Grada Kaštela, no nije u potpunosti dovršen, jer je na jednom dijelu cesta ostala uska i neprilagođena većem broju vozila.
Kako smo doznali od pročelnice za komunalu Grada Kaštela Marije Pelivan i taj problem se nastoji riješiti jer Grad Kaštela  vrši pregovore o otkupu s vlasnikom zemljišta, a u svrhu proširenja navedene ulice.

Foto: PGK


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij