hren
 
Prvi ovogodišnji veliki turistički val prema Dalmaciji - Na ulaz u tunel Sveti Rok čekalo se po sat vremena
Od Zagreba prema Jadranu i u obrnutom smjeru jučer se putovalo u nepreglednim kolonama. Iako je zastoja bilo i u smjeru Rijeke, naveći problemi bili su na Ličkoj dionici državne ceste D1.Gužve zbog sajma  

Na ulazu na autocestu Zagreb-Karlovac u Lučkom cijeli je dan bilo otvoreno devet ulaza. Gužve su nastale u ranim prijepodnevnim satima. Od ponoći do 15 sati tu dionicu prošlo je 34.000 vozila. U Karlovcu se s autoceste izlazilo u pet kolona, no čekanja na naplatu cestarine nije bilo. Kolone u gradu su, unatoč velikom broju prometnih policajaca, stajale. Zastoja je bilo i na prilazima Slunju, Plitvičkim jezerima i Korenici, gdje je bio sajmeni dan pa je policija povremeno zbog pješaka zaustavljala promet. U kilometarskim kolonama na toj dionici vozilo se naviše 50  na sat, a desetak prometnih nesreća dodatno su otežavale protočnost.
Kod tunela Sveti Rok, na autocesti A1 Gornja Ploča-Pirovac, stvorila se kolona zbog lakše prometne nesreće, suženja autoceste i nakupljenih automobilskih plinova. Na ulaz u tunel s jedne i druge strane kolona vozila oko 12 sati bila je duga nekoliko kilometara, a na ulaz se čekalo oko sat.

Kolone na granicama
Zbog poteškoća u tunelu oko 13 sati kod Udbine promet s brze ceste policija je sav promet preusmjeravala na staru dionicu Ličke magistrale prema Gračacu.
U smjeru Zagreba najveće kolone stvarale su se na spojnoj cesti od Gornje Ploče do Udbine, te na prilazima Slunju i Karlovcu.
Promet je bio pojačan i duž cijele Jadranske magistrale osobito u blizini većih turističkih središta. U trajektnim lukama u Prizni i Jablancu kolone su bile duge i do dva kilometra. Za otok Cres s Krka plovila su tri trajekta, na ukrcaj se čekalo oko sat.
Na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom tijekom cijelog dana promet je bio pojačan.

Više: Večernji list
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij