hren

AKCIJA U STAROM
Članovi PŠK Srdela iz Kaštel Starog te njihovi prijatelji i suradnici ove su se subote uhvatili posla, zavrnuli rukave, pokrenuli brodice, obukli ronilačka odijela i zaronili te očistili podmorje ispred svog mjesta, a sve u sklopu 11. akcije čišćenja  „Za moja čista Kaštela.

Akcija čišćenja započela je nešto prije 10 sati i trajala približno tri sata, a u njoj su, uz organizatore sudjelovali i članovi pomorskog i ronilačkog kluba Spinut, ronioci JVP, Nautilusa, ronioci Giričića, centra Kaštela kao i lukšićki branitelji, ukupno njih četrdesetak.

Svi oni čistili su podmorje od zapadne granice Kaštel Starog do krajnjeg istoka mjesta. Iz mora je izvućena značajna količina otpada, a prema riječima organizatora, dvostruko ga je više bilo nego prošle godine.
Našlo se tu stakla, metala, različitih konstrukcija, automobilskih guma, boca, limenki, djelova namještaja i svega ostalog što su neodgovorni građani odbacili u more, ne samo u Kaštelima već i šire, a morske struje dio donijele i do Kaštela.

Akcija je odrađena uz podršku Grada Kaštela i Turističke zajednice Kaštela, kao i vlasnika nekoliko ugostiteljskih objekata,  a za izvađeni otpad pobrinuli su se djelatnici Vlastitog komunalnog pogona.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij