hren
 

GRADONAČELNIK U „INSPEKCIJI“
Nešto kasnije nego inače, a sve zbog vremenskih neprilika koje su vladale duže vremena, na kaštelanskim plažama obavljaju se zadnje pripreme pred nadolazeću turističku sezonu, a kako radovi teku. ovog četvrtka na teren je otišao provjeriti kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Na više od 15 km obale intenzivno se radi na uređenju javnih površina, plaža i šetnica, u što se investira oko osam milijuna kuna. Radovima se sanira obala, dohranjuju plaže šljunkom, postavljaju kemijski zahodi, svlačionice, koševi za otpatke. Na nekim plažama bit će i dodatnih manjih radova pa će tako plaža na Sokolani, koju Sućurani rado koriste, biti uređene i stepenice za ulaz u more, a u narednim danima na svim plažama u more će biti postavljene i plutače, odnosno „psihološke barijere za kupače“.
Pri kraju radova je i prva faza uređenja plaže Glavica u Lukšiću, gdje se trenutno radi na uređenju parking prostora i proširenju prometnice. Gradonačelnik Ivanović posebno je bio zadovoljan obavljenim radovima upravo na ovoj plaži, investiciji teškoj pet milijuna kuna.

- Kaštela imaju više od dvadeset plaža, a ove godine pripeme su počele nešto kasnije i to isključivo zbog lošeg vremena. No, uvjeren sam kako će sve bit spremno za sezonu iako je ona na samom pragu. Upravo se izvode radovi dohrane i ravnanja plaža, uređuju se javne površine, sade se nove sadnice cvijeća. Posebno sam ponosan i zadovoljan izgledom plaže Glavica u Lukšiću, koja, kad dobije konačan izgled, bit će jedna od najljepših plaža u županiji. Na ovoj plaži napravljena je i rampa za ulaz u more invalidima, a slične rampe uređujemo i na nekim od ostalih plaža – kazao je gradonačelnik Ivanović te drugu fazu uređenja ove plaže, prema istoku najavio za sljedeću godinu.

Zadovoljan je gradonačelnik bio i radovima na plaži Gabine u Štafiliću, gdje Grad uređuje šetnicu i popratne hortikulturne sadržaje.
Inače, na cijelom području Kaštela ove će godine, prema informacijama, djelovati oko stotinjak koncesionara, koji će iznajmljivati opremu i različite potrepštine, od ležaljki i suncobrana do pedalina te ostvariti određenu turističku i ugostiteljsku ponudu.

Gradonačelnik je ovog dana posjetio i radove na kanalizacijskom sustavu, odnosno uređenje kišnih preljeva u Kambelovcu, čijim završetkom ovog ljeta ne bi trebalo biti neugodnih situacija vezanih uz čistoću mora u centru ovog mjesta.
Naravno, iskoristio je i prigodu da pozove sve stanovnike da se priključe na novi kanalizacijski sustav te doprinesu čistoći i uređenju svog mjesta, ali i najavio provođenje predviđenih zakonskih mjera za one koji se ogluše.

Ivanović je ovog dana podsjetio sve građane i građevinske poduzetnike da uskoro, zbog turističke sezone,  na snagu stupa gradska odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova.

- Prema ovoj odluci građevinski radovi, koji se odnose na zemljane radove i radove na konstrukciji građevine, zabranjeni su na području Kaštela u periodima od 15. lipnja do 14. srpnja  te od 16. kolovoza do 15. rujna ako se izvode na objektu i zemljištu koje se nalazi na udaljenosti manjoj od sto metara od objekta u kojem se obavlja ugostiteljska ili turistička djelatnost. U razdoblju od 15. srpnja do 15. kolovoza područje zabrane su cijela Kaštela, bez obzira na udaljenosti od turističkih ili ugostiteljskih objekata. Treba naglasiti da zabrani ne podliježu radovi koji se odnose na objekte od posebnog interesa za državu – podsjetio je gradonačelnik Ivanović.

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul