hren
 

FESTIVAL GASTRONOMSKE TRADICIJE I INOVATIVNOSTI
Završne pripreme ovogodišnje, 14. Fešte o' boba u Kaštel Kambelovcu, pri samom su kraju pa će svi koji pristignu na kambelovsko brce ove subote, 8. Lipnja od 17 sati, provesti još jedno ugodno i zabavno poslijepodne, s mirisima i okusima različitih delicija od boba.

Fešta o'boba jedan je od najzanimljivijih i najposjećenijih gastronomskih događaja u okružju, kojim Kaštelani slave bob i tradiciju uzgoja ove biljke te njeno mjesto na stolovima kaštelanskih domova.
Organizatorima iz udruge Fešta o'boba prijavilo se tridesetak ekipa iz Kaštela i okolice, koje će pripremiti više od dvije tisuće porcija niza različitih jela u kojima glavnu riječ ima upravo bob.

- Dio onih koji su odlučili pripremati  jela na samom brcu, tamo će stići već u jutarnjima satima, a šušura će biti na sve strane jer će mnogi doći urediti svoje štandove i pozicije na kojima će biti.  S kušanjem prvih jela započet će se oko 17 sati, možda malo i ranije pa preporučamo da se ne kasni. I ove godine kuhat će nam vinari, ribiči, maškare, planinari, umirovljenici, novinari, članovi HRM-a, budući profesionalni kuhari i mnogi drugi. Prema prvim najavama bit će tu tradicionalnih jela kao što je sipa sa bobom, blitva sa bobom, manistra s bobom, tripice s bobom, ali i kreativnih jela poput tunjevine i boba, rolada s bobom, različitih slastica s bobom... - najavio je organizator Vlade Perišin.

A sva jela kušat će brojni posjetitelji te stručni žiri koji čine kuhari i gastronomi, a na osnovu čijih će ocjena biti dodjeljen cijeli niz prigodnih nagrada.
Svi koji pristignu na kambelovsko brce imat će prigodu kušati i neka od najboljih kaštelanskih vina, a kao i uvijek neće nedostajati ni kaštelanskih trešanja.

U nekim krajevima starije generacije su vjerovale da zrno boba u džepu nosi sreću i osigurava potrebne životne potrepštine. A koliko tek sreće nosi porcija boba, uvjerit će se svi koji u subotu stignu u Kaštel Kambelovac.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij