hren

SEDMI TJEDAN KREATIVNOG PROLJEĆA
Perivoj Miljenkovog dvorca Rušinac ovog je ponedjeljka još jednom bio mjesto održavanja Vinskog uvodnika, na kojem je svoja vina predstavila vinarija Krolo, a organizatori Kreativnog proljeća upoznali nazočne s dijelom  događanja koja će se u Kaštelima održavati u zadnjem tjednu ove manifestacije.

Vinarija Krolo, koju mnogi nazivaju kaštelanskom vinarijom sa adresom u triljskom kraju, ove tople večeri predstavila je paletu svojih vina, od kojih su neka ugodno rashladila nepca, poput pošipa, chardonnaya i rosea, dok su crljenak i  cabernet Sauvignon probudili sve osjetilne stanice kušača.

- Naše grožđe raste na prostoru Dalmatinske zagore, odnosno na prostoru gdje mediteranska klima prelazi u kontinentalnu, zbog čega ga beremo u različito vrijeme nego je to slučaj u Kaštelima, a vino od njega ima nešto drugačije okuse. Posebno bih ovom prigodom istaknuo crljenak, kojeg beremo nešto kasnije nego se to radi u Kaštelima, a koji upravo zbog toga ima i specifičan okus, mekan, elegantan i voćan.  Vinogradi na području  Trilja mnogo više ovise o vremenskim uvjetima u pojedinim razdobljima kada grožđe dostiže svoj vrhunac, pa jednostavno, ne može svake godine grožđe pa tako i vino, biti najbolje. No 2015. i 2016. godina bile su odlične i upravo je danas taj crljenak pred vama pa uživajte – kazao je u uvodu predstavljanja vinar Dražan Krolo.

Ocjenu Krolinih vina neslužbeno su ove večeri dali i priznati kaštelanski vinari, a cijelo druženje bilo je prigoda da se razmjene iskustva uzgoja grožđa i proizvodnje vina na različitim lokacijama Dalmacije.

Kako se čulo na ovom Vinskom uvodniku, ovaj zadnji tjedan Kreativnog proljeća donijet će još jedno dodatno predstavljanje vina iz konobe vinara Ivice Milana, ali i mnogo glazbe i svega što uz glazbu ide, jer tema tjedna upravo je glazba.
Posebno događanje ovog tjedna je Lovestock festival, ili kako je nazočnima kazao jedan od organizatora Joško Grgin, festival ljubavi.

- Tema festivala je ljubav, jer koja bi druga i mogla biti kad se nalazimo u Kaštel Lukšiću, mjestu legende o Miljenku i Dobrili. Ljubav je ono što je svima potrebno, iako mi se čini da se, umjesto širenja ljubavi, u zadnje vrijeme sve više otuđujemo.  Ljubav nas veže i spaja, ali u današnjem, ubrzanom načinu života na to zaboravljamo. Ljubav je pokretač mnogo toga i ovim festivalom sve želimo podsjetiti na to – kazao je Grgin predstavljajući program prvog Lovestocka.

A Lovestock će u Kaštel Lukšić donijeti cijeli niz događanja i to za sve generacije, od djece do onih najstarijih. Tijekom tri dana, od četvrtka do nedjelje,  na Trgu hrvatske mladeži, u Novom parku te plaži Šoulavy odvijat će se različite radionice, glazbeni programi i koncerti za djecu i odrasle, zabave na plaži, performansi, plesne točke, upoznavanje s knjigama i pričama, zabava uz klaunove....

Osim Lovestock festivala ovaj glazbeni tjedan Kreativnog proljeća donosi i nekoliko koncerata u organizaciji udruge Sveti Jeronim u Kaštel Gomilici.

Sve će završiti, kako je rekao Srećko Radnić iz javne ustanove Rera, u nedjelju, i to u kombinaciji ljubavi, gastronomije, vina i kreativnosti, čemu je bila i posvećena cijela ovogodišnja manifestacija, uz vino, čokoladu i jazz u perivoju srednje škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij