hren
 

RASPLAMSALA SE VATRA NA FESTIVALU LJUBAVI
Legendarna Patti Smith, koju u predstavi „Dream of life“ utjelovljuje vrhunska hrvatska glumica Senka Bulić u petak navečer nakratko je stigla u Kaštela te bila dio centralnog događanja druge večeri festivala ljubavi – Lovestocka.

„Dream of Life“ predstava je koju potpisuju Senka Bulić i Ivica Buljan, a nastala je prema autobiografiji Patti Smith. Nekoliko zadnjih godina predstava je izvedena diljem Hrvatske, a zahvaljujući Lovestocku život i rad Patti Smith u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, za vrijeme njujorškog novog vala, imali su prigodu vidjeti i posjetitelji festivala ljubavi u Kaštel Lukšiću. Predstava osim glumačkog dijela ima i svoj glazbeni dio pa su pjesme s debitantskog albuma Patti Smith ispunile Kulturni centar i rasplesale poklonike te vrste glazbe.

A nakon „Dream of Life“ u Kulturni centar stigao je sarajevski cover bend Foxy Head. Glazba Jimija Hendrixa, Deep Purple, Erica Claptona i ZZ Topa, ali s pečatom izvođača, tek je dio repertoara ovog sarajevskog benda, kojim su publiku na Lovestocku proveli svjetskom glazbenom scenom.

Predstava Senke Bulić te koncert Foxy Heada bili su tek dio događanja ovog petka u Kaštel Lukšiću, gdje je za najmlađu publiku bila organizirana radionica – bajkaonica Nataše Jukić, a plesne radionice u lukšićki Novi park donijele su Martina Kartelo i Nataša Pavlov.

ATC Hrvatska, centar Mir, Vibe Hand Pan, Srđan, udruga Arka i drugi, prezentirali su svoje rukotvorine i umjetničke instalacije, a tijekom večeri dio vrata i pročelja Kulturnog centra dobili su novi izgled, zahvaljujući umjetničkoj ruci Dana Sapunara.
Uz standardnu ugostiteljsku ponudu, posjetitelji festivala grla su ovom prigodom hladili i odličnim pivom Ferata, prve kaštelanske pivovare Familija.

I danas za sve generacije

Subota na Lovestocku ponovno će, u 10 sati, započeti programom za najmlađe, kada će u Kulturni centar stići mala krijesnica, glavni lik priče „Krijesnica koja se zove baš kao ti“ Nataše Jukić. Na ovom druženju djeca će moći razgovarati o svom doživljaju priče, crtati likove, zaigrati tombolu i osvojiti slikovnicu.
U poslijepodnevnom terminu, u obližnjem Novom parku u 18 sati, nastavlja se radionica plesa Martine Kartelo i Nataše Pavlov, umjetnica poznaih  po osebujnim performansima i instalacijama, a performansom će se predstaviti i Nina Kamenjarin.

Od 21 sat kreće koncertni program, o ova večer proteći će u znaku  domaćih Punčki i Grefrana iz Bihaća.
Punk rock trio Punčke u Kaštela dolaze u sklopu svoje posljednje turneje na ovim područjima, a koncert na Lovestocku bit će im zadnji koncert u Hrvatskoj. Nakon Kaštela održat će još samo jedan koncert i to za nekoliko dana u Škofji Loki. Subotnja večer Lovestocka prilika je tako da posljednji put poslušate svirku uživo Lucije, Anje i Gorana.
Bihaćki Grefran na glazbenoj sceni djeluje više od četvrt stoljeća, a svih tih godina stvaraju i izvode autorsku glazbu, koja publiku redovnu uvodi u svevremenski svijet  grungea.

Besplatan program i kampiranje na prostoru festivala omogućili su Grad Kaštela, Turistička zajednica Kaštela, Županija Splitsko-dalmatinska te tvrtkeCEMEX, Ribola, Marina Kaštela, Uni Rent i hotel Kastel, a sve ostale informacije možete pratiti na Facebook stranici i na web stranici Lovestock festivala.

 

Foto: R. Rimac/Lovestock


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij