hren
 

PREVRNULA SE CISTERNA NA OBRONCIMA KOZJAKA
Da vatrogasci svakodnevno riskiraju svoje živote , pa čak i kad nema požara, govori najnoviji slučaj koji se danas dogodio u Kaštelima. U sjevernom dijelu Kaštel Gomilice, istočno od ulice Put Gajina prema granici s Kaštel Sućurcem, danas oko 11 sati došlo je prometne nesreće u kojoj je u potpunosti uništena vatrogasna cisterna DVD-a Kaštel Gomilica.

Vozač cisterne, iskusni gomilički vatrogasac pri tome je prošao bez posebnih ozljeda, a kako smo mogli zaključiti na terenu, pretpostavka je da je do nesreće vjerojatno došlo jer se pod kotačima teške cisterne odronio manji rubni dio makadamskog puta te je ista završila dvadesetak metar niže, u grmlju i makiji.
Prema neslužbenim informacijama cisterna je prevozila vodu za potrebe jednog od kućanstava na tom području, gdje stanovnici nemaju pitku vodu iz vodovodne mreže.

Uništena cisterna znači ne samo nedostatak vozila u protupožarnoj sezoni  već i nove probleme u opskrbi vodom u dijelovima Kaštela gdje se voda dovozi upravo cisternama i gdje uz,više od tri  tisuće stanovnika ovih dana boravi i značajan broj turista.
Jer kako se može pretpostaviti, prema dosadašnjem stanju, u DVD-u Gomilica nemaju rezrvnu cisternu kojom bi prevozii vodu za kućanstva, a u DVD-u Mladost u Kaštel Sućurcu ne mogu pokriti sve potrebe za prijevozom vode. I do sada su građani, nakon narudžbe, morali čekati danima da dođu na red u isporuci vode, a kako je sve palo na teret Sućurana, taj period će se i značajno umnožiti pa će se na vodu čekati i više od 15 dana. Građani, koji su nestrpljivi mogu pokušati vodu naručiti u susjednom DVD-u Solin, no koliko oni u ovim ljetnim vrućinama, stižu pokriti i svoj teren, pitanje je na koje ne znamo odgovor.

U DVD-u Kaštel Gomilica nitko nam nije mogao dati službene izjave o ovom slučaju, sve dok ne bude okončan policijski očevid i utvrđene činjenice o nesreći.

- U potpunom sam šoku, kao i svi u DVD-u. Cisterna je u potpunosti uništena, čak ne znamo kako ćemo je od tamo izvući. Što se tiče problema opskrbe pitkom vodom, za sada ne možemo ništa, a što ćemo dalje, odlučit će Skupština. To je sve što vam mogu reći – kazao je kratko novinarima zapovjednik gomiličkih vatrogasaca Matko Bralić.

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij