hren

Iako je nakon jučerašnjeg slijetanja vatrogasne cisterne s makadamskog puta na obroncima Kozjaka bilo upitno kako će se sada dio stanovništva, koji nisu priključeni na vodovodni sustav, opskrbljivati pitkom vodom, već su danas vatrogasci u suradnji s Gradom Kaštela, iznašli rješenja kako bi se opskrba vodom mogla i dalje provoditi.

- Nakon što smo održali hitan sastanak donijeli smo odluku da će od utorka za prijevoz pitke vode biti dostupna mala cisterna, zapremine osam tisuća litara vode, a pokrenuta je nabavka još jednog vozila u čije se rješavanje uključio Grad Kaštela. Nema mjesta za paniku, građani neće ostati bez vode, no trebat će ipak malo strpljenja kako bi se svima koji naruče vodu ona i dopremila do kućanstava – ustvrdio je predsjednik DVD-a Kaštel Gomilica Srećko Radan.

Da se Grad uključio u nabavku novog vozila i rješavanje novonastale situacije, potvrdio nam je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović
- U proračunu je već osiguran novac za nabavku novog vozila, ali zbog postupka javne nabave, vozilo se ne može kupiti „sutra“. Dok se to ne realizira intezivno radimo na nabavci i posudbi ili najmu, što bude moguće, još jedne cisterne. Između ostalog pregovaramo s Vodovodom i kanalizacijom te se nadamo da će cijeli problem uskoro u potpunosti biti rješen – zaključio je gradonačelnik.

Cisterne vode u gomiličkom DVD-u građani mogu naručivati na broj telefona 021/222-333.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij