hren
 

Količina komunalnog otpada, dolaskom turističke sezone, značajno se povećava u kućanstima, a samim tim i u spremnicima za tu vrstu otpada. Prepuni kontejneri često su jedna od ružnijih slika koje šaljemo u svijet, a krivce često tražimo među nadležnima, ali ni se nalaze i među nama samima.

Djelatnici tvrtke Zeleno i modro u tijeku sezone imaju veći obujam posla, u nastojanju da redovno prazne spremnike te makar djelomično poprave ružnu sliku.
No, u obavljanju tog posla ponekad im na putu stoje i određene prepreke, a neke od njih su i vozila parkirana na neoogovarajućim mjestima,  zbog čega kamioni tvrtke ne mogu doći do postavljenih i prepunih spremnika.
Tako smo danas na našu adresu dobili tri fotografije koje prikazuju upravo to stanje, parkirane automobile zbog kojih kamioni koji odvoze opad nemaju mogućnost prolaza.

Direktor komunalne tvrtke Zeleno i modro Alen Lučić, s kojim smo razgovarali o ovom problemu, uputio je zamolbu i apel građanima da pri parkiranju pripaze i ostave dovoljno prostora za prolaz kamiona.
Iako su podaci i informacije o nepropisno parkiranim vozilima upućeni prometnom redaru, to ipak nije konačno rješenje jer plaćanje globe  za nepropisno parkiranje neće isprazniti kontejnere, koji na ovim temperaturama dodatno predstavljaju i izvore zaraze.

I zato, obratite pažnju i omogućite djelatnicima Zeleno i modro da svoj posao obave. Za nas.

Foto:ZIM


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij