hren
 

KONCERT HARIJA RONČEVIĆA I KAŠTELANSKI ĐIR
Još nas jedanaest dana dijeli od ovogodišnjih Večeri dalmatinske pisme, čiji organizatori iz istoimene udruge, pripremaju dvije zanimljive večeri 20. i 21. srpnja. Prva večer donosi koncert Harija Rončevića, dok je druga večer festivalska te će u natjecateljskom dijelu nastupiti 18 klapa.

Na pozornici koja će se i ove godine nalaziti na poljani uz crkvu Sv. Mihovila, kantautor Hari Rončević će u subotu, 20. srpnja, publiku podsjetiti na niz svojih hitova te ih upoznati s nekim novim pjesmama. Inače, Hari ove godine obilježava 25 godina uspješnog djelovanja.
Početak koncerta je u 20 sati, a nakon koncerta cijelo događanje seli se na kambelovsko brce gdje će se zajedno feštati, a za glazbeni dio bit će zaduženi Trogirski kanti.

Druga večer“Kaštelanski đir“ ili „Klape pivaju pop“, donosi nastup 18 klapa, koje su prošle stručnu ocjenu i uspjele se plasirati u ovaj festivalski dio događanja, a koje će se boriti za naslov pobjednika VDP-a za ovu godinu.

Nastupaju muške, ženske i mješovite klape Biograd i TS Hrvatski sokoli koji će izvesti „Fališ ljube“, Branimir Bubica i Sebenico sa „Srića moja, život moj“, Fjoret s izvedbom „Nismo se znali razumit“, Kampaneli Donja Kaštela i „Zadnji reful“, Kaše s „Marčelinom“, Kolapjani i „Hodam dalje“, Koprivnica i „Arja“, Mindula koja će otpjevati „Kad bi vratio se ti“, More i „Volim te, volim“, Munita s pjesmom „Vratit će se naša dica“, Neverin i „Ure“, Spalatos i „More“, Subrenum s pjesmom „Idu dani, leti vrime“, Sveti Jeronim i „Pižolot“, Štorija s pjesmom „Grlica sam, nisam žena“, Trogirski kanti i „Rodila se ćer“, Zvizdan s pjesmom „Anđele“ i Žirje s „Duge varavi sjaj“.

Ove večeri nastupit će i klapa Cambi s pjesmom „Reful vitra“, no izvan konkurencije, a u zabavnom programu publiku će na pjesmu navesti dvije domaće ženske klape Neverin i Štorija.
A nakon proglašenja pobjednika, fešta se nastavlja na brcu, a za sve će svirati neumorni Taxi band.

Prve ulaznice za ovogodišnje Večeri dalmatinske pisme mogu se nabaviti OVDJE.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij