hren

Zbog pojedinih tehničkih problema te nekoliko objektivnih okolnosti, neki od naših čitatelja, koji su nam upitili pitanja za rubriku „Pitajte nadležne“, morali su na odgovore pričekati nešto duže vrijeme, no u nastavku donosimo odgovore na iste.

- Zanima me s obzirom na situaciju u kojoj Split nema gdje smjestit autobusni kolodvor, bi li grad Kaštela mogao uskočiti u priču te iskoristit povezanost vlakom sa Splitom, blizinu aerodroma te u sve ubaciti jedan autobusni kolodvor koji bi zamjenio splitski, čime bi se gradu osigurala puno bolja prometna povezanost? Danas, sutra se na to može nadogradit i trajektna luka

Grad Kaštela je zajedno sa Zračnom lukom Split dogovorio da će dobiti šest perona za međugradski prijevoz tako da preostaje na tu temu još postići dogovor s prijevoznicima.

- Poštovani, zanima me kada će se asfaltirati  ulica Put Selišća  od kućnog broja 41 u Kaštel Kambelovcu, u dužini oko približno 60 metara. Već duže vrijeme šaljem upite odgovor je sljedeće godine.

Ulica Put Selišća u Kaštel Kambelovcu nalazi se u planu asfaltiranja za 2019. godinu

- Da li grad na svojim stranicama objavljuje pregled godišnjih investicija u komunalne projekte, dakle jasan pregled šta se planira u Gradu Kaštelima raditi npr. tijekom 2020. godine, sa rokovima dovršenja i planiranim sredstvima za tu investiciju? Tako da građani u svakom trenutku mogu vidjeti što se u gradu radi ili namjerava raditi, kad će biti gotovo i koliko to košta. Ako takvog pregleda nema, hoće li se uvesti? To bi dosta poboljšalo transparentnost, ovako možemo pričati "radi se to i to, radit će se to i to", a nemamo pregledan uvid koliko šta košta i kad je točan rok dovršenja. Sam dokument proračuna koji je objavljen na stranicama Grada je dosta nepregledan i teško je pratiti po konkretnim investicijama.

Grad Kaštela na svojim stranicama objavljuje Plan gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, izvješće o gradnji objekata i uređaja komunalne infrastrukture i izvješće o održavanju objekata i uređaja komunalne infrastrukture za svaku kalendarsku godinu. Putem javnih sredstava priopćavanja Grad Kaštela redovito informira javnost o svim investicijama na području grada te  rokovima početka i završetka radova.

- Planira li Grad poduzeti akciju sterilizacije napuštenih životinja, konkretno mačaka? Životinja je sve više, na svakom kontejneru ih je mnoštvo, bolesnih, pregaženih na cesti i to je ružna slika turističkog grada. Potrebno je po uzoru na druge gradove provesti akciju "uhvati, steriliziraj, vrati" tako da se već jednom ograniči njihov broj. I to treba biti trajna akcija, dok se problem ne riješi, nisu nam potrebne kozmetičke mjere izdvajanja par tisuća kuna iz proračuna da bi se stvorio dojam da se nešto učinilo, a problem i dalje postoji. Tako da bi me zanimalo kako Grad planira riješiti taj problem.

Grad Kaštela je izdvojio sredstva iz proračuna za strerilizaciju mačaka. Istu će obaviiti azil za životinje u vlasništvu Animalis centrum d.o.o. iz Kaštel Sućurca.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij