hren
 

IVO PERKUŠIĆ I FADO5
Svestrani glumac te odnedavno i ravnatelj Gradskog kazališta mladih u Splitu Ivo Perkušić, ove je nedjelje okupljenoj publici na brcu u Kaštel Kambelovcu podijelio pregršt emocija na koncertu pod nazivom „Fado Night“, kroz izvedbu cijelog niza glazbenih numera tradicionalne i moderne portugalske glazbe.

Ivo Perkušić glazbenoj je publici poznat kao zaljubljenik u portugalsku kulturu i glazbu, posebno fado, kojeg je pjevao i u samom Lisabonu, u četvrti Bairro Alto, gdje se nalaze najpoznatiji klubovi fada.
Kad govorimo o fadu, riječ je uglavnom o tužnim melodijama, no ove večeri Perkušić je publici donio i nekoliko veselih pjesama, učinivši da se tijekom cijelog koncerta izmijenjuju valovi različitih emocija.

Rosa branca,  Por um dia, Cantu fadu ili Dia de folga, neke su od pjesama koje su Kaštelani imali priliku čuti u izvedbi Ive Perkušića pri čemu su svoj obol dali i članovi sastava Fado5, na portugalskoj gitari Pavle Sviličić, na udaraljkama Goran Grgurev, na basu Tomislav Kalebić te Branko Arsekin na akustičnoj gitari, kao i gost na trubi Jakov Jurić.

- Ovo nam je drugi nastup u Kaštelima u proteklih nekoliko godina. U odnosu na naš prvi nastup repertoar smo izmijenili, no cijela večer i ovog je puta bila puna oduševljenja, kako za nas, tako i za, kako smo mogli vidjeti, okupljenu publiku. Drago mi je da je Grad Kaštela još jednom prepoznao ono što mi radimo. Inače, na svojim koncertima u zadnje vrijeme izvodimo i nešto drugačiju glazbu pa se nadam da ćemo i taj izričaj moći uskoro predstaviti kaštelanskoj publici – kazao je nakon koncerta Perkušić, kojeg u nastavku ljeta očekuje još niz nastupa i drugih profesionalnih obveza.

- Posebno me raduje sudjelovanje na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku gdje ću pjevati na večeri posvećenoj talijanskoj kanconi i to pjesmu „Ciao amore, ciao“ od Luigija Tenca.  Osim glazbenih nastupa na događanjima diljem obale i otoka, očekuju me i obveze kao ravnatelja GKM-a i realizacija zacrtanih planova. Obveza je mnogo, no sve se može ako čovjek zna što želi i organizira se kako treba. Ja sam u prvom redu umjetnik, a nas umjetnike teško je obuzdati – s osmijehom je zaključio Perkušić.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij