hren
 

PETO UZORKOVANJE MORA
Iako dio građana i dalje povremeno nezakonito i neodgovorno, unatoč apelima nadležnih te kaznama na samom terenu, zbrinjavaju svoje otpadne vode, prema službenim podacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, to nije utjecalo na kakvoću mora na službenim kaštelanskim plažama jer je ona odgovarajuća za kupanje, a većina plaža na zadnjem ispiivanju dobila je ocjenu izvrsno.

Ovog tjedna obavljeno je peto ovogodišnje uzorkovanje i ispitivanje kakvoće mora , a prema rezultatima more je izvrsne kakvoće na plažama Gojača u Sućurcu, Kamp i Torac u Gomilici, Baletna u Kambelovcu, Puntica, Šoulavy i Miljenko i Dobrila u Lukšiću te Gabine i Resnik u Štafiliću. Ocjenu dobro dobile su dvije plaže u Kaštel Starom, plaža i Đardin i plaža hotela Palace, koja je u zadnjih nekoliko godina u više od 95 posto slučajeva imala izvrsnu kakvoću mora.

Na području cijelog Kaštelanskog zaljeva more se još uzorkuje na splitskim plažama Bene i Gusar, na plaži u Vranjicu, trogirskim plažama Brigi i Duhanska stanica te na čiovskim plažama Miševac, Tri sestrice, Sveti križ i Slatine. Na plažama Sveti Križ i Brigi more je bilo dobre, a na ostalim plažama izvrsne kakvoće.

Na zadnjem ispitivanju obavljenom u prvoj polovici srpnja, na hrvatskoj strani Jadrana 980 plaža dobilo je ocjenu izvrsno, 20 plaža bilo je dobro, devet plaža zadovoljavajuće, dok je na jednoj plaži, Donje Čelo Koločep u dubrovačkom kraju, more bilo nezadovoljavajuće za kupanje.

 

KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij