hren
 

PRVA VEČER VDP-A 
Prva večer festivala Večeri dalmatinske pisme, protekla je u dobrom raspoloženju i opuštenoj atmosferi koju je koncertom okrunio Hari Rončević. Pred punim gledalištem na poljani pokraj crkve sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu, Hari je sa svojim bendom, Kaštelanima donio presjek svoje bogate kantautorske karijere.

Publiku je na samom početku večeri, u svom stilu, u dobro mu poznatoj ulozi voditelja, pozdravio i zabavio Frano Ridjan, a onda se popraćen aplauzom na binu popeo Hari, rekao "Dobra večer Kaštila" i već u sljedećem trenutku, uz taktove "Još ne znam kud s tobom", sa publikom u glas zaplovio u glazbenu noć. Uslijedio je "Getanin", "I sve dok dišem", potom pjesma "Još ovaj put" koju je Hari napisao Oliveru Dragojeviću, a publika se nastavila njihati uz "Moje si more", "Još tvog je poljupca" te ostale starije i novije uspješnice.

Između pjesama Hari je publiku nasmijavao, pokušavajući na neki način zamaskirati romantičarsku dušu koja izvire iz njegovih tekstova i skladbi, a publika je uzvraćala smijehom i pljeskom. Uz Harija, bend i publiku, kao gost u svome Kambelovcu zapjevala je i klapa Cambi . Kao podrška Hariju otpjevali su "Kada jednom ovom zafalim se tilu", a onda nastavili sa svojom "Ne more mi bi" i "Sad kada došla si".

Poznato je kako je Harijev glazbeni izričaj prožet Dalmacijom i Mediteranom te kako izvrsno funkcionira s bendom i klapom, no isto tako u njegovim je pjesmama utkan i buntovnički, rokerski štih. Tako je sinoć u svojoj interpretaciji s bendom zasvirao i klasik Pink Floyda,  "Another brick in the wall", uz dosjetku kako je posvećuje kurikulumu. Na svoje autorske staze, publiku je vratio sa "Kad bi se moga rodit" i "Aj ća volim te",a koncert je nakon više od dva sata svirke, završio sa svevremenskom "Moj lipi anđele", uz aplauz i ovacije iz gledališta.

Zagrijana publika se nakon Harijevog koncerta, uz pjesmu i ples nastavila zabavljati na kambelovskom brcu, gdje su za nastavak dobre atmosfere bili zaduženi Trogirski kanti.

Večeri dalmatinske pisme nastavljaju se večeras u 21 sat kada će 18 klapa zapjevati na poljani pored Sv. Mihovila u popularnom „Kaštelanskom điru“.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij