hren
 

PUNO BRCE
Više od 600 porcija jela od divljači pripremili su ove subote članovi lovačke udruge Kaštilac, a razlog je bila tradicionalna lovačka serata u Kaštel Lukšiću, na koji su, osim Lukšićana stigli i gosti iz ostalih kaštelanskih mjesta i dio turista koji ovih dana borave u Kaštelima.

Utrošili su lukšićki lovci stotinjak kilograma veprovine kako bi pripremili oko 250 porcija gulaša od veprovine  s makarunima, pri čemu je glavni kuhar bio Rombo te 200-tinjak porcija rižota za kojeg je glavni meštar bio Rus. Na meniju ove večeri našlo se i oko 150 porcija delikatesnih lovačkih kobasica. Da bi sva spiza bolje legla popilo se ove večeri i nekoliko stotina litara različitog pića, koje je dobro rashladilo grla i gostiju i domaćina, koji su dali truda da ova večer bude jedna u nizu uspješnih.

A kada su se teče ispraznile, započela je prava zabava, u kojoj su svoj obol dali članovi banda Barbarosa, s cijelim nizom domaćih i stranih hitova, kao i uvijek aktivni plesači, posebno oni starije generacije.
Lukšićki lovci svake godine na svojim feštama organiziraju i bogatu lutriju pa je tako bilo i ove godine, a različitu divljač u narednim danima jest će oni najsretniji, kako iz Kaštela tako i iz okolnih gradova i mjesta.

- Prva nagrada ove je godine bila cijeli vepar, a druga nagrada je but od vepra. Sretni dobitnici kući su odnijeli i dva zeca, tri fazana, pet šljuka ili bena, a jedna od nagrada bila je i tretman ljepote za psa te majice s logom naše udruge – kazao nam je Željko Katavić, koji se ovom prigodom zahvalio svim pokroviteljima i sponzorima ove šerate te svima onima koji su im pomogli u organizaciji poput lukšićkih ribiča i drugih.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij