hren
 

DOČEK ZA MLADU JUDAŠICU
Srebrna medalja koju je judašica Katarina Krišto, kadetkinja JK Dalmacijacement, osvojila na Olimpijskom festivalu mladih koji se prošlog tjedna održavao u glavnom gradu Azerbajdžana Bakuu, bila je razlog što su ovu mladu sportašicu po povratku iz Bakua,  na rivi u Kaštel Sućurcu, dočekali treneri, članovi uprave, kolege judaši i judašice te vjerni prijatelji kako bi joj čestitali i zahvaliLI na promociji hrvatskog ali prvenstveno, kaštelanskog sporta te poželjeli uspjeh u svim budućim natjecanjima.

Katarina Krišto do medalje u kategoriji do 63 kg došla je pobjedivši u tri borbe, Mađaricu Nikolett Nyiri, Poljakinju Martynu Glubiak te Juliju Kurčenko iz Ukrajine, dok je u finalu izgubila od Nizozemke Joanne Van Lieshout.

Katarina je na sućuračku rivu stigla praćena pljeskom nazočnih, uz upaljene bengalke i cvijeće, razrezale su se torte, tajnik Jure Vukadin otvorio je šampanjac, održan je i kratki pozdravni govor  i svi su željeli biti prvi koji će mladoj judašici stisnuti ruku.

- Na cijelom natjecanju atmosfera je bila odlična, ogroman broj sportaša iz cijelog niza različitih sportova, a svi smo se međusobno podržavali, navijali, davali poticaj. Što se tiče mog natjecanja, imala sam četiri borbe, tri sam dobila, a zadnja borba protiv Nizozemke Van Lieshout pokazala je da na natjecanje nisam došla potpuno spremna  zbog ozljede zgloba, koja me je malo sputavala. Inače Nizozemku sam tri tjedna ranije na Europskom kadetskom prvenstvu dobila i da nije bilo ozljede možda bi i ishod mog boravka u Bakuu bio i sjajniji. Međutim, medalja je tu i sretna sam – kazala je Krišto.

Za mladu judašicu slijedi kratak odmor, a onda pripreme za sljedeća velika natjecanja.

- Katarina je do sada donosila medalje s različitih natjecanja, od toga čak 12 medalja s natjecanja europskih kupova, što juniorskih što kadetskih. Četiri zlatne i isto toliko srebrnih i brončanih medalja. Ovo srebro njen je do sada najveći uspjeh jer se radi o jednom velikom natjecanju.  Moram naglasiti da je Katarina u ovom trenutku među najbolje rangiranim mladim judašicama na svijetu . Ovo joj je zadnja godina nastupa u kadetkinjama  i evo nagrada je stigla. Uskoro nas očekuje još jedno veliko natjecanje, Svjetsko prvenstvo za kadete, koje će se u rujnu održati u Kazahstanu  i nadamo se da će to biti kruna cijele ovogodišnje sezone – ustvrdio je Katarinin trener Josip Barić. 

Katarina Krišto uz redovno treniranje juda, pohađa i srednju zubotehničku školu u kojoj je završila treći razred odličnim uspjehom. Judom se, kako kaže  počela baviti po svojoj želji , ali uz potporu cijele obitelji, posebno bake Kate po kojoj je Katarina i dobila ime, a  koja se u mladosti bavila gimnastikom i čak bila prvakinja bivše države.

- Ma naravno da sam sretna i ponosna na njen uspjeh, a bit će ih još – kratko nam je komentirala optimistična baka Kata.

Osvojena srebrna medalja  kaštelanskoj je judašici donijela i jednu lijepu privilegiju, nošenje hrvatske zastave na zatvaranju EYOF-a.

- Kakav je bio osjećaj? Osjećala sam se izuzetno ponosno i ispunjeno, pa čak bih kazala jednako kao i kad sam dobila medalju oko vrata. To je posebna čast da me je HOO odabrao da budem ta koja će nositi hrvatski stijeg i emocije su bile ogromne – zaključila je Krišto.

Foto: Jakov Sučić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij