hren
 

NOVI REZULTATI
Nakon što su rezultati ispitivanja prisustva escherichia coli i enterokoka u moru na dijelu kaštelanskih plaža u ponedjeljak bili poražavajući, u srijedu su ispitivanja pokazala da se radilo o kratkotrajnom onečišćenju jer su sve plaže, koje su nosile oznaku nezadovoljavajuće, osim Gojače, dobile ocjenu izvrsno ili dobro. No, kako nevolja nikad ne dolazi sama, u subotu ujutro nad morem Kaštelanskog zaljeva širio se smrad nafte.

O čemu se točno radi, još nema službenih informacija, no prema riječima nekih čitatelja, u istočnom dijelu zaljeva ne samo da smrdi po nafti, nego su tragovi nafte vidljivi i na morskoj površini.
Kako smo već pisali, vatrogasci DVD-a Gomilica, koji osiguravaju područje pri pretovaru nafte u Ininom punilištu, noćas su imali intervenciju jer je uslijed nevremena došlo do pomicanja tankera sa veza pa pretpostavljamo da je pri tome određena količina nafte iscurila u more.

Što se tiče pet onečišćenih kaštelanskih plaža, na plaži Đardin more je na zadnjem uzorkovanju bilo dobre kakvoće, na plažama Baletna, Kamp i Miljeno i Dobrila izvrsne kakvoće, dok je onečišćena još uvijek bila plaža Gojača.

Nastavni zavod za javno zdravstvo i dalje prati stanje kakvoće mora na tim plažama, a sljedeći rezultati ispitivanja bit će objavljeni u nedjelju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij