hren
 

GLAZBENI PROGRAM NOG LJETA
Večernji sati ovog utorka u Kaštelima će biti ispunjeni glazbom koja će publiku provesti kroz nekoliko razdoblja i stilova pa će tako u Kaštel Novom imati priliku uživati u duhovnim šansonama, u Kaštel Lukšiću u jazzu i bluesu, a u Kaštel Gomilici u zvucima iz razdoblja baroka.

U parku Vitturi u Kaštel Lukšiću, u sklopu Dana Miljenka i Dobrile, bit će održane Dobriline glazbene večeri na kojima su u godinama ranije nastupile Radojka Šverko, sestre Ivana i Marija Husar te Zorica Kondža i klapa Neverin, a ove će  godine nastupiti još jedna hrvatska diva glazbene scene,  Zdenka Kovačićek.
Početak koncerta je u 21 sat.

Stara crkvica Sv. Jeronima u Kaštel Gomilici, iste večeri, s početkom u 20.30 sati, ugostit će sudionike  trećeg koncerat ovogodišnjeg festivala „Glazbene večeri kod sv. Jeronima“, na kojem će nastupit ansambl za ranu glazbu Ars longa. Članovi ansambla su redom istaknuti hrvatski glazbenici, sopranistica Monika Cerovčec , Ana Benić na poprečnoj flauti, Lea Sušanj Lujo na čelu, Linda Mravunac Fabijanić na čembalu te Izidor Erazem Grafenauer - teorba. Ansambl će izvesti program pod nazivom 'Venerina glazba tišine', na kojem će se naći djela engleskog i hrvatskog baroka .

A  u Kaštel Novom na svoje će doći poklonici popularne duhovne šansone, jer će se na tamošnjem brcu održati još jedan koncert pod nazivom „Večer duhovnih šansona“, na kojem će se predstaviti uglavnom mladi izvođaći iz župe Kaštel Novi, ali i njihovi gosti.
Početak ovog događanja je u 20 sati.

Za sve koji se odluče biti dio publike na jednom od ova tri događanja, ulaz je na sva tri koncerta slobodan.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij