hren
 

Ako kum A dobije učisto 400 iljada za dom uredit, za tri ure vrimena, a istodobno kuma B dobije 3200 za cili misec ka sobarica u hotelu, koja se tare da bi mogla dicu poslat u školu na jesen i dat im šta pojist, koliko će dobiti kum C koji je tridesetak kilomatera dalje, a usput je i doktor, a što skromno ponavlja kad god može, također za dom uredit.

To je bio zadatak iz matematike koji je dobio Blesi na repeticijama gori u glavnom stanu kod Velimira Bate, jer ga sprema za popravni. Rekao je da će bit, spreman, spreman, spreman.

Ali, rekla je Zakonita, jedan je od rijetkih koji nije pao maturu.

Kako će past maturu, kad je tek u sedmome.

A mogao je, da nije padao svake godine, pa i po dvi. Taman bi sad bija za maturu, ali nije. Pa, tako dok dođe njegova matura na red, neće biti ni eseja, ni ičega. Pisat će se malim slovima, bez zareza i točaka, jer šta će dici to, a i čitanje će bit izbačeno, jer kome su knjige dobro učinile. Bit će još lakše nego danas, kad završe fakultet i ne zamaraju se, ne samo točkom ni zarezom, nego niti velikim početnim slovom, i onda lipo udri sve malim slovima od početka do kraja. Izbacit će se kompletna interpku ... intrpnuk...

Interpunkcija?

E, to. Šta'š se mislit kako pisat, kad mo'š sve ravno.

Blesi išao malo odmorit mozak vanka.

I napokon sjeli gledat omiljeni Regionalni Dnevnik, kad, jeba te, nema više crnih jaketa! Asti, ovi su nas poslušali. Istina, vijesti su ostale iste i optimistične, pune investicija, povratka mladih i starih, novih inicijativa sjevernokorejskih...

Uletija sin Blesi, a za njim rodica Ina s ribarnice, i počela vikat na njega, da lupežu, vadi ga. Ja na nju, da Ina, šta to govoriš, jesu ti se hormoni pomišali. A ona, da ništa se njoj nije pomišalo, Blesi, vadi ga smista. Blesi otkopča gaće, a Ina, da nnnti pasa, koji komadina, nisan rekla to nego mol, mol vadi. A Blesi, da čekaj, cili san se zamrsija, ne mogu se snać šta je šta u gaćan.

Ajmo, Blesi, s molom na sunce. Onda Blesi izaša na balkon, na sunce i izvadija ga.

Asti, koji mol, izbečili oči Zakonita i ja. To odma triba stavit u teču. Zakonita da će ga stavit u teču, Blesi jauknija, da ne to, nego evo, ovo je mol. I stavila ga u teču, ne Blesija, nego mola. Ina počela vikat, da lupeži jedni, najprije mi je Blesi doli na peškariji diga mola i utrpa ga u gaće, a sad još i juvu od njega kuvate.

A šta ćemo s njim? Nećemo punit paprike, je li.  Asssti smrada! Pa ovi mol je pokvaren. A Ina, da nije bija pokvaren, bit će se pokvarija u Blesijevim gaćama. Blesi, da kako se moga pokvarit od peškarije do stana, mudante redovito minja svaki misec.

Asti truleži, pa s ovin ti, Ina i ćaća ti trgujete, rekla je Zakonita dok je čekala da uzavre voda na špakeru koji je, ruku na srce (ma ne svira himna, nego se tako reče, makni ruku sa srca) uključen u susidovu struju, jer je naša ištekana, a njegova nije, on ima političku, a ta je po najjeftinijoj tarifi.

Ina počela naricat, kukumarko meni, ubit će me ćaća kad vidi da mu fali mol.

Ajde, Ina, mrš doli, o'š da zoven inspekciju, a, pa malo na sud, pa arbitraža i te cake. O'š ti stvarno malo na prekršajnu arbitražu, a!

Ina kuka, kukumarkići, da šta je ovo došlo, dođe mi da pobacin tu teču i juvu sa špakera.  Ma, jbnt, sve ću vam ovo pobacit sa stola!

Ma, kome'š ti pobacit teču, kome'š ti... Pa, tebe treba u Hod za život apartmana Una Paloma Blanka hitno poslat, i to bez dice i bez pasa.  Vidi ti nje, da je bilo pobacivat ljudima. A da ti zovemo one iz inkviz...iz 40 dana, da ti malo mole oko tebe, a. Nema kod njih molit u crkvi i doma u kući, pa molitva sve to sredi, ma kakvi, odma u prsi, pa ti vidi o'š ljudima pobacivat stvari po kući, kad počnu zujat oko tebe. Ajmo, šibaj!

Uletio patrijarh Irinej.

Pa, dobro, šta ste vi popi poludili? Samo skandale činite i razdor. Molit Boga, molit, niti je Hristos Srbin, nit je Krist Hrvat...a nit je cbeti Caba četnik. Kako se neće svit bost nožima, kad ih samo pumpate, e ovi vakvi, e oni nakvi, pa, jeba te, je'l vi možete propovidat dvi riči mirnodopske. Koji popi i sveštena lica, da čovik ateizira radi vas.

On, da it iz aj, Milorad.

Pa, šta ste tako obrasli, čekali su vas u Kninu, a vama Vučić zahvaljuje na posjetu. Pa di Vučiću se ić poklonit!

Udrila mu penava na usta i da maskiran je i...hmh...to je politika i...

Pa, šta ste se nas uvatili? Ako vidi gori Velimir Bata, bit će bujice po kući. Ajte ća! Mrš!

Došla uplakana Zakonita, da znala je da je to Milorad, jer jedino kad on progovori svi proplaču. Da ti i Dobar dan reče, zaplakat ćeš. Možete li malo manje dramatizirat govor, šjor Pupi?

On, opet natakao bradu i utekao doli, negdje tamo daleko.

Onda ušla neka žena, da maj nejm iz Koli, Esherihija Koli, ja sada vama pjevati pjesma.

Pa, nemojte nas, uvatit će nas proliv, ajd, Blesi, uvati tetu šotobraco i pomozi joj niza skale da ne padne, vidiš da tetura. Pazite, polako. Pa, odakle se ovi stvaraju.

Ufff, onda sam se probudija.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij