hren
 

FEŠTALO SE U SUĆURCU
Veselo, razigrano i vruće bilo je u subotu navečer i u Kaštel Sućurcu, gdje su sućuračke maškare iz udruge Kampanel organizirale svoju tradicionalnu Litnju feštu.

Tradicionalna fešta i tradicionalno uspješna večer s velikim brojem gostiju, koji su uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi.
A na meniju su se našli crni rižot, srdele, gavuni, hobotnica na brujet sa purom što je za mnoge bilo ugodno gastronomsko iznenađenje te ćevapi koje su uglavnom konzumirali oni najmlađi, koji još ne znaju uživati u ribi i plodovima mora. Sve se zalijevalo hladnim vinom, hladnim pivom, vodom i sokovima pa su grla bila spremna i za pjesmu, a noge za ples.
A pjesma i ples ne bi bili mogući bez vesele svirke Festivo benda, na čijem se repertoaru našlo za svakog ponešto.

Kako je na fešti maškara sve u znaku tradicionalnog, tradicionalna je bila i bogata lutrija osigurana zahvaljujući sponzorima, u kojoj su nagrade bile inox bačva, sunčane naočale, PVC prozor i popravak automobila, no rezultate lutrije nismo uspjeli dočekati pa vam ih ne možemo niti prenijeti. Jer čekao nas je u subotu mnogo posla, Kaštela su bila puna događanja na kojima se pokazalo da porast broja gostiju ove godine nije samo slovo na papiru, već i kaštelanska zbilja.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij