hren
 

LUKŠIĆKA LUDA NOĆ
Izuzetno topla ljetna večer u kojoj su mnogi tražili rashlađenje ispod klima uređaja, nije pokvarila ribarsku feštu na otvorenom, koju su tradicionalno pripremili ribiči PŠD Galeb u Kaštel Lukšiću, čak naprotiv, broj gostiju bio je rekordan, a lukšićko brce pa i okolni prostori bili su dupkom puni.

Za tako veliki broj gostiju, među kojima je bio i značajan broj turista, domaćini su se morali potruditi i pripremiti dovoljne količine hrane i pića pa su nam tako kazali da je „pripremljeno tona spize i osigurani hektolitri različitog hladnog pića“.
Ove je večeri tako pripremljeno više od 600 porcija crnog rižota, koji je zahvaljujući jednom od iskusnih kaštelanskih kuhara Soniboju Grginu, bio za prste polizat. Alonso, Jure, Kleme, Marun, Željko, Alen, Dragan, Ginac, Duje, Pave, Dean, Beki, Učo, Žele i još mnogi drugi, potpomognuti mladim snagama od milja nazvanim Galebići, pripremili su i više od 120 kg tunjevine na gradelama, ispekli 200 kg srdela, ispržili sto kila kozica i 50 kilograma liganja te skuhali više od 200 kg pedoča.

A nakon što su kušali dobru spizu gosti su imali priliku uživati i u glazbi uživo, za koju je bio zadužen Barbarosa bend i naravno, zapjevati i zaplesati.
Organizatori iz PŠD Srdela pripremili su ove večeri i bogatu lutriju, a najsretniji posjetitelji kući su otišli sa zubacem od devet kilograma, živim janjetom, pršutom, sidrom od inoxa, ribičkim štapom, majicama i poklonom bonom za ugodnu večeru za dvoje.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij