hren
 

U SPOMEN NA POGINULE BRANITELJE
Predstavnici Grada Kaštela na čelu s dogradonačelnikom Grgicom Benutićem, predstavnici Županije Splitsko – dalamtinske, izaslanstva braniteljskih udruga s područja Kaštela i Splita i ovog su se  13. kolovoza ponovo okupili u Bosanskom Grahovu te odali počast  21 pripadniku 141. brigade i 7. gardijske brigade, koji su poginuli tijekom bitke kod Bosanskog Grahova, na ovaj dan 1995. godine.

Ovom prigodom  u župnoj crkvi sv. Ilije održana je misa zadušnica, koju je  predvodio  fra Vinko Sičaja, župnik i dekan livanjski i definitor Provincije Bosne Srebrene.

Nakon mise položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomen-križa u središtu Bosanskoga Grahova, a osim izaslanstava Kaštela i Županije te braniteljskih udruga, među kojima i veterani 141. brigade te 7. gardijske brigade HV-a, vijenac je položio i  predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić, kao i predstavnici vojnih jedinica s područja Hercegbosanske županije te više izaslanstva hrvatskih gradova i općina, a posebno rodbina i prijatelji poginulih branitelja.

Ovom prigodom cvijeće i svijeće našle su se i na mjestima pogibije pojedinih heroja u okolici Bosanskog Grahova, a cijelu organizaciju Dana sjećanja i ove godine potpisuje Udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Don Juraj Gospodnetić“  i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg – Bosne podružnica Bosansko Grahovo.

Foto: A. Smajlović


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij