hren
 

Uletio Blesi s velikim očima, jer su, zna se, u strahu velike oči. Spašavajteee! Za njim rulja. Ma, ljudi, rekla je Zakonita, ovo je on od sunca pocrnija, inače je bijelac, čisti arijevac, uvik je na ariji, nije baš čist jer se ne pere, ali arijevac par excellence. Prošle je godine, kad je iša posudit bocu plina doli u Joze, dok je ovi spava, zamalo odletija u ariju, eto, toliki je to arijevac. Uvik otvara prozore i govori nek uđe arija, a stalno sluša operne arije plemenitoga Zajca. Pere se u Arielu. Arijevac, nema šta. Ajmo, razlaz s tim bakljama, Blesi mora na trening iz japanske vještine. Ajmo, raus, šnel!

Jedva ih se riješili. Šta je ovo, poludilo sve.

Zakonita nariče, plače, da Blesi moj, daj da te majka poljubi. Evo da ti još pramen kose otkinem, za uspomenu, a može i za juhu, mislim, masnoća i to. A on, da maaajko staaara, šta plačeš, pa to je samo kamikaza, je li tako, stari.
Dakako, to je stari hrv...japanski običaj.

Kad, netko kuca. Neka dva klošara,

da oni su galantari, evo, nu, pogledaj, gospojo, ima svega blaga za kupit. Vidi lipe sinekure, radna mista, nekretnine, pokretne nekretnine, nekretne pokretnine... samo ovde potpišete. Idemo delati. Evo, imam ovdje baš za vas, jedno lipo misto, pomoćna savjetnica upravnog djelatnika u savjetovanju prava za europske većine i manjine u kupusu. A tih savjetnika ima više nega Kineza. Ne morate ni dolazit na posal. Sad ću ja to. Alo, mala! Kako ko je, pa kum je, varga izila! Upisat ćeš mi još jednu dušu među ostale. Priko čega? Milanema? Kako Milana nema kad ga ima, tu je! Aaa, firma Milanema od Milanke. Ajd, Milanema, Milanima, nije bitno, samo to izdelaj! To su ovi, šta glasuju po vlastitoj savjesti Milana Bandića.
Eto, gospođo, rod ste moj rođeni, sad će mala to provest kroz knjige. Samo potpišite, ja vama i avans u kešu i radno misto, a vi meni dušu.
Dušu?
A šta će ti duša, kome je ona dobro donila.
Zakonita, da meni malo ovi oeri djeluju prljavo i...
Ma, šta prljavo! Andro, je'l je čuješ, reci joj. Ja to, gospođo moja, redovito perem prikolo mojih pomoćnika i rodijaka. A, je'l tako, Andro? Reci šta i ti, šta si se tako stisa! Ionako kasnije sve duše idu tebi.

Ne možemo sad ništa, u žurbi smo, spremamo sina na trening, dođite sutra, pa ćemo vidit...
A šta mali trenira, moga bi ja vidit s kumom Mam'ćem za u Dinamo i to.
Ma, trenira japansku vještinu kamikaze. Ajd, šibaj vanka!

Vidi, jeba te, pa ona dva ulaze doli u limuzinu, a paru klošari. Pa, šta će im sve te prodane duše, isplati li im se to?
A valjda isplati, vidiš kakvi auto voze. Eno i šofera imaju.

Ajmo, Blesi, sinko, pripremi se. idemo. Jesi uzeja sve, kacigu i to. Ajd.

I došli na zebru i čekamo pravoga. Evo beemvejac. Sad! Skoči, Blesi! Ma, sko-či!
BANZAIII! PAIIINNNGGG!
Bravo! Pogodak!
Bando jedna, vidi šta ste učinili, zgazili ste nam jedinoga Blesija. Ajde, nagodit ćemo se, da ne idemo po sudu, primamo i oere.

Pa, ovo je onaj kloš...kum i onaj drugi, šta smo im zamalo prodali duše. Ajme, oprostite. Blesi, brzo se spuštaj s toga brisača. A Blesi je, natakaren na brisač, radio - šćanf, ščanf, gnik, greeb, ščanf - lijevo, desno i nešto frfljao.
Vidi šta mi je od branika napravijo. Dabogda ga čuvali Kolindini tjelohranitelji!

Oprostite, kume kumovih kumova i od kuma kumova. Blesi je prelazio zebru nedopuštenom brzinom, a zebra mu se još usto i izmakla pod nogama - i što stavljaju te afričke beštije po cesti?! Jako žalimo zbog nemilog incidenta. A bilo je i crveno, pa više nije crveno nego bijelo na crvene kockice. Blesi, spuštaj se s auta!

A kum izvadio mobitel i: Alo, opičio me neki odrpanac frontalno, pa...ma ne, nije vozio nego letio...ne avionom, nego slobodnim padom. Pošalji šofera po nas. Ma kaj, onoga ti, koje ljeto na Savi? Ajd, odma šofera! Možeš onoga maloga Sauchu poslat. Kako, nije on šofer?! Pa, eto, od sad je šofer. Šalji ga vamo il' nek se odma pakira za zatvor, a mate' nek mu se pakira iz Vijesti iz kulture! Po čijoj on vlastitoj savjesti glasuje? Mojoj, dakuće, ki i ti, i ćaća ti i mate' ti i svi tamo. Onda smista vamo!

A Blesi s branika, da ža šuraš mi je žube ižbilo i iškidalo karitaš košulju, pa još i brišaš u gužišu ulešija, šad mogu na paradu. Di šmo baš na ovoga buždu morali naletit.
Nagodili smo se i rekli im da dođu sutra po duše, a oni nama nešto sitniša.

I nosi me tako Blesi na leđima, jer sam doživio šok kad sam vidio da je naletio na krivog beemvejca, i da štari, šad šmo ka Baša Živojinoviš i Boriš Dvornik u onome partižanškom filmu, šamo šta šam ja ranjen, a ti niši, pa ja tebe nošim, a ti guštaš i... He, he, he - ajme, ne mogu še šmijat kako me boli he, he - ka ono Mirko i Šlavko, kad je Mirku  išpa metak, pa je Šlavko žavika, Mirko, paži metak, pa še Mirko šagnija i nagužija, pa mu doletija metak od Šlavka, ha, ha, haaaaajme šta me rebra bole kad še šmijen, ka da me je neki auto zbičija.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij