hren

REZULTATI REDOVNOG UZORKOVANJA I ISPITIVANJA MORA
Nakon niza problema s kakvoćom mora za kupanje na dijelu kaštelanskih plaža od kraja srpnja do polovine kolovoza, ovotjedno redovno uzorkovanje mora pokazalo je da je more u Kaštelima odgovarajuće kakvoće pa je tako more na deset plaža ocjenjeno izvrsnim, dok je na jednoj  dobilo ocjenu zadovoljavajuće.

More izvrsne kakvoće bilo je tako ovog ponedjeljka u jutarnjim satima na plažama Resnik, Gabine, Đardin, Palace, Miljenko i Dobrila, Šoulavy, Puntica, Baletna, Torac i Kamp, dok je najlošija kakvoća mora i dalje na plaži Gojača u Kaštel Sućurcu, koja je ipak zadovoljavajuća za kupanje.

U cijeloj županiji Splitsko-dalmatinskoj more je uzorkovano na 180 plaža, a uzorci sa njih 173 bili su izvrsne kakvoće. Dobro su ocjenjene dvije plaže i to Miševac na Čiovu te Gusarica u Komiži na Visu. Zadovoljavajuću ocjenu dobilo je pet plaža, a uz Gojaču tu su i Poljica u Marini te tri plaže u Tučepima  Blue Jadran, Slatina i plaža hotela Alga. Nezadovoljavajuća kakvoća nije bila na niti jednoj plaži u županiji.

Na području cijele hrvatske obale u proteklom razdoblju 98,02 plaa ponijelo je ocjenu izvrsno, na njih 0,99 posto more je bilo dobro, na 0,79 posto plaža more je bilo zadovoljavajuće, dok je more ocjenjeno nezadovoljavajućim za kupanje na dvije plaže i to na plaži Martinščica – gostiona Sidro na Cresu te plaži  Koločep – Donje čelo u Dubrovačkoj županiji.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij