hren

VEČER DJEČJEG STVARALAŠTVA KAZALIŠTA „ŠKATULA“
Dječjeg smijeha, pjesme i veselja sinoć nije nedostajalo na novskom brcu, gdje je u organizaciji kaštelanskog dječjeg kazališta „Škatula“ održana manifestacija „Dica gradu s ljubavlju“, kojom su mali Kaštelani i njihovi gosti svima pokazali kako se zapravo treba zabavljati i radovati.

Glazbenim i plesnim točkama, šaljivim igrokazima i recitalima koji su i izazvali najviše smijeha, mali glumci i pjevači s publikom, među kojom je ipak bilo najviše roditelja i prijatelja, podjelili su svoje umijeće iza kojeg stoji marljiv rad.

Upravo s ciljem promicanja dječjeg stvaralaštva i njegovanja hrvatskog izričaja, posebice naše čakavice, i nastala je ova manifestacija u organizaciji kazališta „Škatula“, a uz potporu Grada i Turističke zajednice Kaštela, kojima su i na kraju ove večeri uputili riječi zahvale, baš kao i svim sudionicima.

A zahvaliti na ovoj razigranoj večeri, održanoj u okviru Kaštelanskog kulturnog ljeta, svakako treba i članovima ovog dječjeg kazališta, koji su u svakom barem na trenutak probudili dijete i vratili ga u davne dane, ali i svima koji su im pomogli u tome.

Kroz igrokaze i glazbeno-plesne prikaze djeca su na svoj neposredan i vedar način, koji i svaku pogrešku ili zaboravljeni stih čini još posebnijim, podijelili s publikom svoje dječje stvaralaštvo.
Ove su večeri rezultate svog truda i zalaganja, uz članove kazališta „Škatula“ koji su se predstavili  svojom  „Ježincovom škrapicom“, morskom verzijom „Ježeve kućice“, pokazale i Kaštelanske mažoretkinje, točnije dio njih, dramska sekcija SAU Putalj, plesači KUD-a  Putalj, Stipe Bartulović, sekcija  dječjeg krnjevala OŠ „Bijaći“, pobjednici „Malog Splita“ drugu godinu za redom, zbor mališana Dječjih vrtića Kaštela, ali i njihovi uvijek rado viđeni gosti, „Solinski bubamarci“ i dječji zbor „Srdelice“.

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij