hren
 

DOBRI TURISTIČKI REZULTATI
Prema podacima iz e-visitora za kaštelanskoim turističkim djelatnicima ostaje još jedna uspješna sezona, jer isti pokazuju da je tijekom kolovoza na području Kaštela boravilo 33.148 gostiju koji su ostvarili 221.563 noćenja, što je u dolascima 14 posto, a u noćenju sedam posto više nego u kolovozu prije godinu dana.

Za svih osam mjeseci ove godine broj dolazak je veći za 13 posto nego u istom razdoblju lani, a broj noćenja u toj usporedbi veći je za osam posto pa je tako u osam mjeseci ove godine ostvarena brojka veća od pola milijuna noćenja. Čak  558.049 noćenja ostvarili su strani i domaći gosti u turističkim objektima svih kaštelanskih mjesta. Noćenja su ostvarena u 1.813 objekata registriranih u domaćinstvima sa oko 9100 ležajeva te u približno 900 ležajeva u ostalim objektima.

KAŠTELA  DOLASCI I NOĆENJA 2019 /2018, KOMERCIJALNI - kategorizirani SMJEŠTAJ

Tijekom mjeseca kolovoza najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Poljske, koji su činili 19 posto sveukupnog broja turista te Njemačke s približno 16 posto. Slijede Francuzi i Česi sa sedam posto, Britanci sa šest posto, Slovenci i Slovaci sa pet posto, a pet posto od ukupnog broja noćenja ostvarili su i turisti iz Hrvatske. Ostale države zastupljene su s manjim postocima.
Sličan rezultat statistički podaci pokazuju i za svih osam mjeseci, tijekom kojih su Poljaci činili 17 posto, Nijemci  14 posto, Česi sedam posto, Hrvati i Francuzi šest posto Britanci i Slovenci pet posoto od ukupnog broja noćenja te drugi.

- Zanimljivo je napomenuti  da jepostotoak  dolazaka i noćenja sa tržišta Velike Britanije povećan u odnosu na 2018. godinu za zapribližno 35 posto i Velika Britanija je u kolovozu na petom mjestu , a u prvih osam mjeseci na šestom mjestu po broju dolazaka i noćenja u Kaštelima .
Povećanje je značajno i s tržišta Francuske, kojih je više za 31 posto u dolascima i 36 posto u noćenjima za prvih osam mjeseci. I jedno i drugo tržište su nam zanimljivi jer su česti gosti u predsezoni i posezoni a Britanci su isključivo avio gosti – navela je direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.

Iz statističkih pokazatelja vidljivo je da je broj iznajmljivača u odnosu na prošlu godinu porastao za deset posto, a broj ležajeva za devet posto, što je nešto manje od 1200 ležajeva više.

Prema podacima koje Turistička zajednica posjeduje do 31. srpnja ove godine u Kaštelima je u nautičkom turizmu ostvareno 20.224 dolaska te 128.894 noćenja nautičara .


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij