hren
 

METKOVSKI GLUMCI AMATERI
Ove subote, 7. rujna, nastavljaju se ovogodišnji Dani Kaštelanskog kazališta, a na rasporedu je nastup glumaca Metkovskog amaterskog kazališta i njihova predstava „Bog masakra“, koja će se održati u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiču, s početkom u 20.30 sati.

- „Bog masakra", najnoviji tekst suvremene francuske spisateljice svjetske karijere, Yasmine Reze, pronicljiva je, provokativna, razotkrivajuća i cinična studija mentaliteta "europskog građanina" na početku 21. stoljeća. Benigan susret dva ni po čemu neobična i ni po čemu drugačija pariška para, pripadnika onoga što volimo nazivati "višom srednjom klasom", pod Rezinim skalpelom pretvara se u seciranje prividno skladnih obiteljskih odnosa, naoko postojanih društvenih uvjetovanosti i uvriježenosti, krhkog morala i lažne političke korektnosti, ukratko života kakvog Europa danas živi, odnosno, kakvog se pretvara da živi  - stoji u najavi predstave, koja je premijerno izvedena u veljači ove godine.

Tekst za izvedbu prilagodila je Jasna Jukić, koja potpisuje i režiju predstave. U predstavi glume Željka Bulić u ulozi Lili, Jure Talajić u ulozi Siniše, Marija Vuletić kao Marta te  Marijo Kezić kao Mišo.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij