hren
 

OD RADOVA DO ZRAČNE LUKE JOŠ NIŠTA
Od kada se većim dijelom rekonstruirala stara kaštelanska cesta, a tome ima znatan broj godina, upozorava se na probleme neuređenih nogostupa, uglavnom na južnom dijelu prometnice pa kako se očito radi o problemu, kojeg nekoliko garnitura gradske vlasti nije moglo iz nekog razloga riješiti, i najmanji korak u realizaciji ovog problema treba zabilježiti.

Tako se u zadnje vrijeme napokon uređenje južni dio nogostupa u Kaštel Gomilici, na dionici od Prilaza Giričiću do raskrižja s Obalom kralja Tomislava, odnosno od dječjeg vrtića do raskrižja s ulicom prema vatrogasnom domu.

- Trebalo je vremena jer osim projektiranja tu je bio i zahtjevan zadatak dogovora s vlasnicima privatnih zemljišta i uređenje imovinsko – pravnih odnosa, no kada ovaj dio nogostupa završimo, uglavnom ćemo moći zaključiti temu nogostupa u Kaštel Gomilici jer smo prije nekoliko godina uredili nogostup od osnovne škole prema središtu mjesta, a nedavno i dio zapadnije od ovog koji sad uređujemo. Nakon Gomilice slijedi uređenje nogostupa u Kaštel Kambelovcu, za što je u tijeku izrada dokumentacije te pregovori i dogovori s vlasnicima zemljišta i uglavnom se radi na principu da se vlasnici odreknu manjeg dijela zemljišta, a Grad im zauzvrat izgradi i uredi potporne zidove, čime se smanjuje trošak svim zainteresiranim stranama.
Što se tiče područja Lukšića i Donjih kaštela, većina nogostupa na južnoj strani prometnice je uređena. No, i na tom području postoje manji segmenti neuređenih nogostupa pa imamo one „famozne pješačke prijelaze koji vode nigdje“ u Lukšiću, ali isti postupak kao i u Gomilici i Kambelovcu, odnosno pregovore s vlasnicima započeli smo i za te dionice – kazao  je na temu nogostupa gradonačelnik Denis Ivanović, napomenuvši da je u Kaštelima jedan od večih problema prometnica i nogostupi od dijela Kaštel Štafilića do zračne luke, što je u nadležnosti Hrvatskih cesta.

Iako su u Hrvatskim cestama nekoliko puta najavili početak rekonstrukcije te dionice u ovoj godini, odnosno nakon završetka prve fate rekonstrukcije u zračnoj luci, od radova, kako je vidljivo, još nema ništa.

- Prema zadnjim informacijama koje imam u kontaktima s Hrvatskim cestama ipak će se u realizaciju tog projekta krenuti tek u idućoj godini. Još uvijek je u izradi dokumentacija i očekujem da će uskoro predati zahtjev u gradske službe za izdavanje potrebnih dozvola, što je preduvjet za početak radova – ustvrdio je Ivanović.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul