hren

U nastavku tjedna neće biti meteoroloških iznenađenja, a s kišom se opraštamo na neko vrijeme

Prolazak fronte preko Jadrana prethodne je noći donio izraženije grmljavinske pljuskove dijelu Dalmacije. Nestabilno se zadržalo i tijekom ponedjeljka, ali oborine su bile vrlo neravnomjerno raspoređene. Dok ponegdje nije uopće bilo oborine, u Muću i u Grudi palo je čak 50 litara po kvadratnom metru. Najviše dnevne temperature zraka bile su od 22°C ponegdje u sjevernoj do vrlo toplih 28°C ponegdje u južnoj Dalmaciji. Najhladnije je bilo na Dinari gdje je u najtoplijem dijelu dana bilo 11°C, a navečer je temperatura pala na svježih 7°C.


Najviše dnevne temperature zraka (Pljusak.com)

U nastavku tjedna neće biti meteoroloških iznenađenja, a s kišom se opraštamo na neko vrijeme. Dan za danom ponovno će biti sve toplije, pa će u drugom dijelu tjedna u dijelu Dalmacije ponovno biti vruće! Doduše radit će se o laganim vrućinama s temperaturama oko 30°C, no jasno je, ljeto se još ne predaje.

U utorak će biti pretežno sunčano. Ujutro i navečer puhat će slaba bura, nešto jača u kasnim večernjim satima. Danju će puhati slab vjetar s mora. Jutro će biti hladno, u mnogim dijelovima Zagore minimalne vrijednosti će biti jednoznamenkaste. Uz obalu i na otocima većinom od 13 do 19°C. Danju vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 24 do 29°C.

Srijeda, četvrtak i petak bit će pretežno sunčani i suhi. U četvrtak je na otvorenom moru moguća promjenjiva naoblaka. Noću i ujutro većinom slaba bura, danju će puhati slab maestral. Svakim danom sve toplije, pa će se već u srijedu ponegdje javiti lagane vrućine, a u četvrtak i petak ponegdje u Zagori može biti do 32°C ili čak 33°C. Najsvježije na vanjskim otocima s temperaturama oko 27 ili 28°C.


Očekivane popodnevne temperature zraka u četvrtak (MeteoAdriatic)

U dane vikenda nastavit će se stabilno kasnoljetno vrijeme. Bit će pretežno sunčano i suho. Puhat će slab dnevni vjetar. Danju će biti vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 26 do 31°C.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij