hren
 

Drugovi fantomi i drugarice fantomko Zakonita, idemo humanitarno brat Mati vinograd. Šta više uberemo, njemu će jadnome manje ostat za brat i saginjat se. Blesi, da mmmhmmmm, ne može disat od smrada.

A ko ti je kriv kad ne pereš bičve, pa te sad guši.

On, da zašto svi iz njegova razreda imaju normalne, a samo mi ove fantomske bičve.

Onda je ti skini, pa neka te poznaju.

Došli u vinograd. Ajmo, jematvite, jematvite, manje žderite, nećemo valjda da nas Mate zatekne. Jesmo li? Gotovo? Blesi, ti još napiši tu na zidu Ubij Matu!, da zavaramo trag, pa nek misle da su neki s fantomkama.

Blesi, pa mi i jesmo s fantomkama, samo šta su od bičava.

Evo ti - zaušnnnn! - i fantomka i bičva.

A Zakonita, da zar nije Ubi Matu bez j.

Nije, to je samo kad je za Srbe, onda je ubi Pupovca, ovo je za Matu, pa je ubij Matu. Pa, dobro, zar ste vi pismeni ka ona predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, koja predaje hrvatski jezik, a ne zna č i ć. Ajmo, tovari, tovari!

Ti si tovar, magarče jedan! - izderala se Zakonita.

Ma, ne govorim vama da ste tovari, nego da tovarite grožde u karijolu. Zakonita, da lako je sjedit i naređivat, dok oni tovare kao tovari. A mora netko i tovarit, ne možemo svi bit u HDZ-u. Ajde, jesmo li? Gotovo? Kidajmo i...i čekajte da se ukrcam u karijolu, zabolile me noge od sjedenja. Ajmo, điiii-haaaa!!! Upri, Zakonita!

A Blesi, da eno ga opet - fijUUU!

Šta ti je sad, druže fantom 2?

Ušato U mi je proletilo.

Ma, da nije uložak s krilcima, tako je meni nekidan jedan kraj glave.

Nije nego baš ušato U, ono s navijačkih zastava LjubUškog, Rama s prvim bijelim poljem U i još nekih ušatih mjesta. Zakonita, da kad prođe drugi put, evo ti ovo, i odma zazovi U ime Josipa Bronza našega Tita, ovom crvenom knjižicom te istjerujem od nas! Odstupi i vrati se u Bradinu, pa u Madrid!

Došli doma. Ajmo, tovari u kadu!

Nećemo svi stat - rekao je Blesi.

Ma, ne vi, tovari u kadu, nego istovarite grožde. Eto ga, još nam fali šećer i... I Zakonita, da ona ima viška šećera. A di ti je? U mokraći. Ajd, daj ga u kadu. Ona, da ne trpi joj se i... A napij se vode. Blesi, da zar sam zaboravio da su nam isključili vodu. A daj joj onda neka popije onu bocu rakije koja je tajanstveno nestala iz Stipina dućana. Ajd, potegni!

Zakonita, da hahahaha, a jeba te, hik, hahaha...upiš...upiš...hik... sve mi se mantaaahahaaa... Ne u školjku, Zakonita! Poštujte naše zahode! Uvalimo je u kadu, brzo. Ona, da hahaha, hik, dodavala dodanu vrijednost šećera u vino, kad uletio Jozo pandurija i da asssti, Zakonita, oćete koju nesreću izazvat, je li...a znate kako su sad velike kazne...oasti, koji aparat, šjora Zakonita...koja Mona bez Lize!

Ma, koji aparat, Jozo? On, da Zakonita ga cijelo vrijeme slikaje i...i dajte, gospođo, obucite mudante! Ma nemoj, a da nemaš ti slučajno šećer u mokraći? On, da nema, ali ima masnoću u tragovima i rođaka slobodnog radikala i... I šta si uopće doša? Vidiš da smo u poslu. On, da kad smo već kod slikanja, snimila vas skrivena policijska kamera dok ste projurili s karijolom kroz crveno sa smiješnim bičvama na glavi...i morate platit kaznu ili... Ma, pusti kaznu, Jozo, probaj malo friškoga vina iz kade. On, da ne bi smija na dužnosti, ali, ako je friško... Je, evo sad ga je Blesi čistim bičvama fantomkama izgazija, a i šećer smo dodali. Ajd, Zakonita, izlazi iz kade!

Hik! - rekao je Jozo - šta je dobro ovo mlado! Onda smo se svi napili, hik, i izljubili se...i uvalili Jozu pandura u kadu...i zapivali: Evo korupcije, evo dana, evo Ante i Bobanaaaa...oooj! A je li Boban onaj svoj vječni smiješak stavi ujutro i uvečer skine, ili i spava s njime?

Zakonita, da je li malo čudno da Bobani, Sanaderi i ostali komesari zapošljavaju uhljebe. To je nešto novo. Zar i toga ima u nas? Di bi Boban uhljebija sinove i zeta, pa još i bez javnoga natječaja...pa to su sve pošteni ljudi. Koliko ih ima u tome Plovputu, jeba te - Škorića, bivših gradonačelnika, portira, sinova kumovih kumova...pa, potopit će se. Pa još kad im i kum kumova svih kumova ide u Međugorje i pridruži se kumu u molitvi za zdravlje u glavi, Plovput će izgubit busolu, zalutat će u Hercegovinu ili tako neko otvoreno more obećavajućih kadrova i pouzdanih pokojnih birača.

Jedino mi nije jasno je li im na prvome mistu Bog, pa partija; jer ako je Bog, onda ne bi uhljebljivali po partijskoj liniji, jer to nije po Bogu...ili su to oni sve spojili u jedno, i Boga i partiju, pa po partijskoj liniji idu u raj, u kraljevstvo hadezeovsko, u VIP gornju ložu?

Ajde, muči više, sve si izmrsila! Nego, nisam zna da je Luka Brčić poštar, mislija san da je dožupan. Treba ga pitat, kad ga vidimo, ima li šta pošte i za nas.

Ne nosi on nama poštu nego samo Anti i kumovima, šta je tebi, hik... Oja, noja, mala moooja; Mamić selo, Dugobabe i Bandići, ooooojjjj! Oj, Šujice demografska draga, oklen nami pusta dica, kad nema ni čov'ka ni vraga, oooojjj!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij