hren
 

Kako slikarstvom, humorom i pjesmom izliječiti svakodnevne probleme, otkrit će vam slikarica Biljana Sesar, književnik Tomislav Šovagović i klapa Štorija u Književno-likovnoj večeri „Od rijeke do mora“ u četvrtak 12. rujna u 19.30 u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu na adresi Gospojska štrada 1.

Tom prilikom će biti upriličeno otvaranje 14. samostalne izložbe nagrađivane slikarice Biljane Sesar, koja će se Kaštelanima predstaviti s radovima nastalim u razdoblju od 2005. do 2019. godine, a podijeljeni su u četiri cjeline: “Bunska idila”, “Vilini konjici”, “Apoksiomen” i “Periske” (za ciklus Periske nagrađena je prvom nagradom u Likovno-literarnom natječaju Gradske knjižnice Kaštela „Kaštelanske štorije 2019.“). Izložba će biti otvorena do 4. listopada.

Po otvaranju izložbe uslijedit će književna večer s Tomislavom Šovagovićem, višestruko nagrađivanim književnikom, teologom, novinarom i urednikom te pranećakom velikog hrvatskog glumca Fabijana Šovagovića koji će se Kaštelanima predstaviti s bogatim humorističnim repertoarom objavljenih i nagrađenih priča u kojima na šaljiv način progovara o odrastanju u Šibeniku i životu u Slavoniji.

Tomislav Šovagović u svojim iznimno zabavnim književnim djelima iz zaborava izvlači brojne humoristične situacije iz djetinjstva i mladenačkog doba, opisujući dalmatinsko-slavonske kombinacije na jednostavan i urnebesan način.Upravo iz tog razloga ova književna večer s pranećakom “Strikana” Fabijana Šovagovića nosi naslov „Od komarče do čvaraka“.

U glazbenom dijelu programa nastupit že ženska klapa Štorija.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij