hren
 

TORAC PO PRVI PUT NIJE PLAVI
Ispitivanje kakvoće mora na kaštelanskim plažama, koje su nadležni obavili prethodnih dana, pokazali su da je more u Kaštelima uglavnom izvrsne kakvoće za kupanje pa oni koji su se odlučili ove rujanske dane uživati u blagodatima mora, nisu pogriješili.

Od jedanaest plaža s kojih su u ponedjeljak uzeti uzorci mora u redovnom ispitivanju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije, njih deset, Resnik, Gabine, Đardin, Palace, Miljenko i Dobrila, Šoulavy, Puntica, Baletna, Kamp i Gojača pokazali su izvrsnu kakvoću, dok je tek nešto manja kakvoća, za ocjenu dobro, bila na plaži Torac u Kaštel Gomilici.

Zanimljivo je da je plaža Torac, od svibnja kada su započela redovna ispitivanja, stalno imala ocjenu izvrsno, unatoč što su plaže oko nje imale povremena onečišćenja mora pa je tek nešto lošija kakvoća na ovom zadnjem ispitivanju pokvarila sveukupni dojam i ocjenu.

U proteklih osam dana more je uzorkovano na 180 plaža u županiji Splitsko – dalmatinskoj i na njih 173 more je bilo izvrsne kakvoće. Njih četiri, a uz Torac to su plaže Autokamp – zapad u Omišu, Dugi rat i Vranjic dobile su ocjenu dobro, dok su plaže Slatine, Sumpetar Jesenice i Staro selo u Seget Donjem imale more zadovoljavajuće za kupanje.

Zadnja ispitivanja kakvoće mora diljem hrvatske obale obavljena su na 1.010 lokacija, 991 plaža imala je more izvrsne kakvoće, dok je osam plaža bilo dobro, a deset zadovoljavajuće.
Osim plaža s dobrom ili zadovoljavajućom kakvoćom mora u Splitsko – dalmatinskoj županiji, ocjenu dobro dobile su i plaže Dražine 1 i 2 u Plominu, Barakuda u Malom Lošinju te hotel Molindrio u Poreču, dok je more bilo zadovoljavajuće i na plažama Martinščica na Cresu, hotel Milenij u Opatiji, Skrivena luka na Lastovu, Žuljana na Pelješcu, Slano, auto kamp Konavle i Slivno.
Jedna plaža imala je more nezadovoljavajuće kakvoće, a radi se o plaži Porporela u Dubrovniku.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul