hren
 

U dane vikenda noću će u Zagori biti tek nekoliko stupnjeva iznad nule.

Ušli smo u posljednji tjedan kalendarskog ljeta. Jesen je klimatološki nastupila 1. rujna, no na kalendarski početak pričekat ćemo ponedjeljak, 23. rujna u 8 sati i 50 minuta.

Iako smo u prvoj dekadi rujna imali izražen prodor s kišom i zahlađenjem, ljeto se zadnjih 7 dana postupno vratilo u naše predjele. Tako je i jučer u dijelu Dalmacije bilo vruće s temperaturama oko 30 ili pokoji Celzijev stupanj više. Slično će biti i prva tri dana novog tjedna, a onda slijedi zahlađenje s burom.

Danas nas očekuje pretežno sunčano i suho vrijeme. Noću burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka od 11 do 16°C u Zagori, od 17 do 22°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 25 do 30°C.

Sunčano i suho će biti u utorak. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Temperature slične onima u ponedjeljak, u najtoplijem dijelu dana većinom od 24 do 29°C.

Srijeda će biti promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Iako će se u većini predjela zadržati suho, lokalno može pasti vrlo malo kiše. Na sjeveru Dalmacije će zapuhati umjerena bura, drugdje će vjetar mijenjati smjer tijekom dana. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 24 do 29°C.

Četvrtak donosi promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Lokalno će pasti malo kiše. U većem dijelu Dalmacije puhat će umjerena bura, danju uz obalu srednje i južne Dalmacije i zapadnjak. Bura će podno Velebita biti jaka do olujna. Najviše dnevne temperature niže u odnosu na prethodne dane i bit će većinom od 19°C ponegdje u Zagori do 26°C na jugu Dalmacije.


Očekivani udari vjetra u noći s četvrtka na petak (MeteoAdriatic)

U petak postupno razvedravanje pa će veći dio dana biti pretežno vedar. Puhat će umjerena do jaka bura koja će u početku imati jake do olujne udare, slabit će tijekom dana. Jutro i večer osjetno hladniji, najviše dnevne temperature većinom od 20 do 25°C.

U dane vikenda prevladavat će vedro. Još će početkom subote biti do umjerene bura, danju će prestati, a nedjelja donosi gotovo tiho vrijeme. Noći će biti hladne, u nekim kotlinama Zagore minimalne jutarnje temperature zraka bit će malo iznad nule! Najviše dnevne temperature zraka većinom od 20 do 25°C.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij