hren
 

Petak i subota donose pretežno vedro vrijeme. Iako će u nedjelju biti poluoblačno, zadržat će se suho.

Pred nama je posljednji vikend kalendarskog ljeta. Jesen počinje u ponedjeljak, 23. rujna u 8 sati i 50 minuta. Radi se o trenutku jesenske ravnodnevice, a upravo toga dana svijetli i tamni dio dana na cijeloj Zemlji traju podjednako, po 12 sati. Nakon toga, ulazimo u polovinu godine u kojoj je tamni dio dana dulji od svijetloga.

A zadnje dane ljeta imat ćemo privilegiju uživati u sunčanom vremenu. Tako petak i subota donose pretežno vedro vrijeme. Iako će u nedjelju biti poluoblačno, zadržat će se suho.

Današnje jutro donijelo je niske temperature zraka, u najvišim planinama Dalmacije jedva iznad nule, a hladno je bilo i u kotlinama Zagore. Danju će posvuda biti toplo, većinom od 21 do 26°C.

U subotu također vedro, još rano ujutro uz slabu buru, a u ostatku dana bit će gotovo tiho. Jutro će biti hladno, u nekim kotlinama Zagore i ispod 5°C. Danju posvuda toplo i vrlo toplo, većinom od 22 do 26°C.

U nedjelju će biti djelomično sunčano s više oblaka u drugom dijelu dana. Zadržat će se suho. Noću tiho, a danju će zapuhati slabo do umjereno jugo. Najviše dnevne temperature zraka od 21 do 26°C.

U ponedjeljak i u noći na utorak preko Jadrana će se premještati ciklona s frontalnim sustavom pa nas očekuje umjereno do znatno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Kiše će biti posvuda, a ponegdje će pasti preko 30 litara po kvadratnom metru. Kiše će biti i početkom utorka, pa će ponegdje od ove ciklone pasti i više od 50 litara kiše po kvadratnom metru. Puhat će umjereno, na moru ponegdje i jako jugo. Jutro osjetno toplije, danju većinom od 21 do 26°C.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij