hren

ŠKATULA NA ALKAFESTU
Tijekom tri vikenda rujna Sinj je domaćin 1. međunarodnog dječjeg kazališnog Alkafesta, na kojem se predstavljaju dječja kazališta iz Karlovca, Viteza, Hvara, Sinja  i Kaštela, a mladi glumci kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula ovog su vikenda pred sinjskom publikom izveli „Ježincovu škrapicu“.

„Ježincova škrapica“ predstava je nastala prema priči autorice Tonke Alujević, a mladi Kaštelani već su je više puta izveli na svojim nastupima  tijekom proteklih nekoliko mjeseci, kako u samim Kaštelima tako i na različitim gostovanjima.
To je priča koja je svojevrsni  hommage Branku Ćopiću i njegovoj „Ježevoj kućici“, ali govori o morskim umjesto šumskim životinjama i sve životinje govore dalmatinskim narječjem.

Publika svih generacija u Gradskom kinu u Sinju pomno je pratila zbivanja na morskom dnu i mlade Kaštelane nagradila velikim pljeskom.
Naravno, članovi dječjeg kazališta Škatula iskoristili su svoj boravak u Sinju i za zabavu izvan pozornice, upoznali se s nekim znamenitostima Sinja i u svoj dnevnik rada zapisali još jedno uspješno gostovanje na smotrama kazališnog stvaralaštva mladih.

Foto: S. Bralić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij