hren
 

BRITANCI OTPUTOVALI ZAMJENSKIM LETOVIMA
Bankrot, odnosno prisilna likvidacija jednog od prvih turooperatora na svijetu, tvrtke Thomas Cook, u ponedjeljak prijepodne izazvala je određene probleme u zračnim lukama diljem Sredozemlja pa je tako, zbog otkazanih letova bilo upitno i kako će putnici poletjeti iz zračne luke u Resniku prema svojim odredištima u Velikoj Britaniji, no, sve je okončano bez posebnih problema, gužvi i duljih čekanja. 

Nekoliko desetaka tisuća putnika iz Velike Britanije koji borave na nekom od turističkih odredišta na Mediteranu, u organizaciji tvrtke Thomas Cook, u ponedjeljak ujutro bili su zabrinuti za način svog povratka kućama. Avionske linije su otkazane pa je značajan broj putnika „zapeo“ u zračnim lukama, a od hrvatskih zračnih luka,  u Dubrovniku je otkazan let na kojem je trebalo putovati nešto više od stotinu putnika, dok su u splitskoj zračnoj luci otkazana dva leta kojima je trebalo letjeti 438 putnika.
Jedan od zrakoplova trebao je poletjeti iz Kaštela  prema londonskom Gatwicku u 10.30 sati, a drugi let po rasporedu je trebao uslijediti sat vremena kasnije prema Manchesteru.

Umjesto otkazanih letova, s malim zakašnjenjem, za putnike su organizirani zamjenski zrakoplovi i letovi Easy jeta i Titan Airwaysa pa su svi putnici otputovali na svoja odredišta, bez stvaranja gužvi i problema.

- U Velikoj Britaniji postoji služba zadužena za takve situacije koja odmah reagira i organizira zamjenske letove tako da u našoj zračnoj luci nismo osjetili nekakvu izvanrednu situaciju. Britanski predstavnici trenutno borave na našem aerodromu i na usluzi su putnicima za bilo kakve dodatne informacije – kazao je voditelj Službe prihvata i opreme Mate Melvan .

- Mi smo u ovoj sezoni imali 102 njihova leta , a u narednom razdoblju preostalo je još osam letova iz Splita prema odredištima u Velikoj Britaniji za koje će britanske vlasti također osigurati zamjenske zrakoplove u terminima u kojima su trebali letjeti zrakoplovi Thomasa Cooka. Tako, što se nas tiče, možemo ustvrditi da sve protječe u najboljem redu – kazao je pomoćnik direktora splitske Zračne luke Pero Bilas.

Inače tvrtka Thomas Cook s problemima u poslovanju suočila se zbog niza razloga, od organizacije putovanja preko interneta i geopolitičkih situacija do klimatskih promjena, zbog čega su pokušali dokapitalizaciju, no kako pregovori s kreditorima i ulagačima nisu donijeli rezultate u ponedjeljak ujutro objavili su bankrot.

Foto: PGK


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij