hren
 

UVIJEK NASMIJEŠENI I RASPJEVANI
Gradskom vijećnicom u Kaštel Sućurcu ovog četvrtka prijepodne orila se pjesma, i to ne bilo kakva, nego pjesma djece, članova zbora dječjeg vrtića Kaštela, koji su ovog ljeta, po drugi put zaredom, osvojili Grand prix festivala Mali Split.

Male članove zbora i njihove tete, kao i umjetničkog voditelja Duška Mucala, ovog je dana ugostio gradonačelnik Denis Ivanović kako bi im čestitao na još jednoj festivalskoj pobjedi i vrijednom radu, a djeca su mu zauzvrat otpjevala himnu Kaštela te pobjedničku pjesmu Malog Splita, „Kad si malo lud i zaljubljen“.

- Oformili smo se prije dvije godine i prošle godine na Malom Splitu osvojili prvu nagradu publike i Grand prix s pjesmom „Nije lako biti mali“, za koju je stihove napisala naša pedagoginja Meri Žitković, a uglazbio ih Duško Mucalo. Ove godine isti dvojac napisao nam je pjesmu „Kad si malo lud i zaljubljen“ i još jednom smo osvojili srca publike i opet u Kaštela donijeli Grand prix. Inače u zboru nastupa oko šezdeset mališana iz svih dječjih vrtića u sklopu vrtića Kaštela, vrijedno radimo, pomažu nam tete, roditelji i prijatelji i svima veliko hvala – kazala je teta Smilja Grgurević, za koju se gradonačelnik Ivanović pohvalio da je bila i njegova teta u vrtiću.

- S djecom je naprosto užitak i lijepo raditi, a bilo je lijepo i dva puta uzastopno osvojiti Grand prix na najjačem dječjem festivalu u Hrvatskoj. To je rezultat zajedničkog rada, a svoj obol dali su i djeca i odgojiteljice i ravnateljica i svi ostali – kratko je kazao Duško Mucalo, umjetnički voditelj zbora s kojim su se djeca i pripremala za nastupe.

Gradonačelnik Ivanović i zamjenica Jadranka Matok Bosančić sa suradnicima,  male su pjevače nakon njihovih izvedbi nagradili pljeskom ,podijelili im prigodne poklone, slatkiše i slikovnicu „Biseri prosuti morem“ te im zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu i bezbrižne vrtićke dane.

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij