hren
 

PREDSTAVLJANJE KNJIGE
Stručnjaci su ovu knjigu proglasili knjigom stoljeća, a nastala je na temelju 30-godišnjeg istraživanja autora Georgea Mateljana i tima znanstvenika s najuglednijih sveučilišta, koji su proučavali namirnice iz više od 80 zemalja svijeta i otkrili kako one utječu na bolje zdravlje i dugovječnost. Ovdje ćete otkriti popis 100 najzdravijih namirnica, od kojih veliku većinu možete naći u obližnjoj trgovini i ono najvažnije – kako ih na brz i jednostavan način možete pripremiti u vlastitom domu.

“Tijekom godina napisao sam recenzije mnogih knjiga, no nijedna me se nije dojmila kao Najzdravije namirnice svijeta. Ovo je pravo REMEK-DJELO. Nikad nisam vidio toliko informacija o zdravoj prehrani skupljenih na jednome mjestu. Stvorivši ovaj vrhunski izvor znanja, Mateljan se može pohvaliti divljenja vrijednim dostignućem. Imajte ovu knjigu uza se i sve što možete poželjeti znati o prehrani za zdravlje i čisti užitak – od izbora namirnica pa do njihove pripreme – bit će vam nadohvat ruke. Kad bi se u svakoj kuhinji nalazio primjerak Najzdravijih namirnica svijeta, dobrobit za zdravlje bila bi golemih razmjera.” Dr. David L. Katz, Medicinski fakultet pri Sveucilištu Yale, profesor i direktor Istraživačkog centra za prevenciju bolesti, osnivač i predsjednik globalne Inicijative za istinsko zdravlje, nutricionist i kolumnist u časopisu O, The Oprah Magazine

Prvo izdanje knjige iz 2008., dobilo je nagradu „Josip Juraj Strossmayer“ (HAZU i ZV) kao najuspješnije znanstveno djelo i izdavački pothvat na hrvatskom jeziku.              

Drugo izdanje je revidirano, ažurirano i prošireno prvo izdanje (sa 880 stranica) na 1064 stranice (17 novih poglavlja, 8 novih dodataka, 300 novih recepata…), i odražava sve što se dogodilo u području zdrave prehrane u zadnjih deset godina od kada je tiskano prvo izdanje. Ovom knjigom autor je omogućio i (običnim) ljudima koji nisu iz područja struke prehrambene tehnologije i nutricionizma, i svima onima koji pokušavaju sačuvati svoje zdravlje ili su bolesni, da na jednom mjestu imaju informacije koje su jasne, primjenjive i što je najvažnije pouzdane. Autor slijedi jedinstven koncept, u kojem paralelno koristi jednostavan svakodnevni jezik, pristupačan široj publici, a u isto vrijeme daje uvid i u sve najnovije relevantne činjenice dobivene pregledavanjem preko 10.000 novih znanstvenih istraživanja, publiciranih u najboljim časopisima iz područja prehrane i zdravlja, citiranih u velikim ''on line'' znanstvenim bazama podataka (Pub Med, Science Direct, HighWire, Biomed Central...). Najnovije studije pružaju cjelovitu informaciju o najzdravijim namirnicama svijeta, te uz ostale prednosti drugog izdanja mogu vam pomoći u održavanju zdravlja i prevenciji bolesti.

Na hrvatskom izdanju ove knjige više od dvije godine radilo je 40 eminentnih stručnjaka sa 15 institucija iz cijele Hrvatske. 

Predstavljanje ove zanimljive knjige održat će se ovog utorka u 18 sati.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul